Kasteel van Wijnendale

1

Dicht bij Torhout kan je een deels private waterburcht met grote aangelanden bezoeken. Het gaat hier over het Kasteel van Wijnendale.

Het kasteel is vooral bekend van de ontwikkelingen tijdens de tweede wereldoorlog. Hier vonden namelijk de laatste gesprekken plaats tussen de vorst Leopold III (die er resideerde) en een aantal leden van zijn regering, een conflict waarbij het verschil in visie uiteindelijk zal leiden tot de koningskwestie.

2

Een ander dramatisch historisch feit was de dood van Maria van Bourgondië in 1482. Deze machtige vorstin was alhier op valkenjacht maar kwam ongelukkig ten val en liet het leven.

 

Aan de hand van audiogidsen kan je een groot deel van het kasteel bezoeken waarbij de verschillende periodes (en dat zijn er heel wat) de revue passeren. Voor de liefhebbers van de geschiedenis van Vlaanderen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_van_Wijnendale

Geef een reactie