Fort Liefkenshoek

3

Diep begraven in de enorme haven van Antwerpen kan je een fort vinden. In een wereld van containers en vrachtverkeer, waar een mens zo in kan verdwalen, kom je plots terecht in een militaire vesting, waar een heel mooi modern museum te vinden is.

Fort Liefkenshoek geeft je een beeld van welke rol het gespeeld heeft in de geschiedenis. De ondergang van Antwerpen, de blokkade van de Schelde (brug van Farnese), de protestanten en katholieke tweestrijd, maar evenook het gebruik als quarantaine voor zieke bemanning komen aan bod in een multimediaal attractief museum.

1

Na oa quizen, containers verplaatsen en luisteren naar vreemde vluchtelingen hebben we even de omwalling afgelopen met een kinderzoektocht. Mooi stukje groen in de schaduw van de kerncentrale en met een zicht op de Schelde, hopelijk blijft het zo…

2

Geef een reactie