James Bond – fans in huis? Dan is dit wel iets voor jou!

James Bond – fans in huis? Dan is dit wel iets voor jou!

 

Onze tieners houden wel van het witte doek. Zowel nieuwe (of oudere) animatie – of actiefilms passeren hier meer dan geregeld de revue. Evengoed zijn onze tieners te vinden voor klassiekers. En ja, James Bond is een van die klassiekers. We hebben ze nog niet allemaal gezien, maar dat komt beslist nog.

Waarom nu een blog over James Bond? Niet alleen is het altijd leuk om samen met de tieners naar de bioscoop te gaan (of lekker thuis een zak chips open trekken en in de zetel met een dekentje een film op te zetten) maar tot medio mei kan je op de Brusselse Heizel naar een wel heel bijzondere tentoonstelling over James Bond. En jawel, wij gingen er natuurlijk naartoe.


Heizel

Op de expo ‘Bond in Motion’ stapten we zo de wereld van 007 in. We liepen er letterlijk tussen maquettes en props uit de films; we leerden dat heel wat scènes (deels) met maquettes gefilmd worden; we zagen de bewuste scènes uit de film terwijl het schaalmodel letterlijk boven ons hoofd hing. Maar daar bleef het niet bij want het toppunt van de expo is natuurlijk dat er heel wat écht gebruikte auto’s, boten en zelf een helikopter te zien zijn. Heel bijzonder om op de expo tussen al deze unieke stukken rond te kunnen lopen. Je zou voor minder zin krijgen om thuis terug in de Bond-films te duiken.

 


ff praktisch

De expo loopt tot 14 mei 2023.

Een standaardtickets kost 23 EUR. Kijk zeker op hun site om te kijken of je een goedkoper ticket kan scoren.

Parkeren op de Heizel. Zoals steeds betaal je 10 EUR om een dag te parkeren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: