Bronnen

 

“Waar kan ik heen?” Buiten een stukje uit een nummer van Het Goede doel is dit een vraag die velen zich stellen bij een dagje uit. Gelukkig is dit heel makkelijk te beantwoorden: naar overal!

Indien je een halve of hele dag tijd hebt, zijn er heel veel zaken die je kan bezoeken, steeds de moeite waard, en je komt terug met een mini vakantie gevoel.

Hieronder kan je enkele bronnen vinden die wij vaak gebruiken om onze bucketlist aan te vullen.

 

Google maps


Misschien wel de beste bron voor plaatsen te vinden is google maps. Je kan bv gewoon als zoekterm ‘museum’ ingeven en de bolletjes overlopen.

snippet
Een andere fantastische functie is het gebruik van “verkennen”. Hierbij krijg je onderaan een reeks foto’s van plaatsen die op je huidige kaart aanwezig zijn. Je kan dus zo snel een regio (stad) uitkiezen en kijken of er iets te zien is.

google2

 

Hoe ver kan je rijden…

Een ander trukje is een tool om te weten hoever je kan rijden binnen een bepaalde tijd. Zo weet je binnen welk gebied je iets kan zoeken.
https://www.oalley.net/map

kaart

 

De folderkes

Elk museum of bezienswaardigheid heeft wel ergens een verdoken rek met folders staan van andere plaatsen. Vaak bevatten ze dezelfde algemene folders van bv Wallonie of Nord-Pas-de Calais. Dit is een ideaal startpunt vermits ze de meeste toeristische troeven  van de omgeving bevatten.

4

Maar daarnaast kan je er ook heel lokale of bizarre zaken tussen vinden. Gewoon even in graaien in de opgevouwen a4`tjes en thuis kan je dan kijken of het echt wel iets is.

3

 

Boeken

Verzamelwerken van de beste plekjes, beste musea, 1000 plaatsen die je moet gezien hebben,… Hoe groter het verzamelwerk, hoe beter. Naast de toppers lees je over kleine plaatsjes die je kan combineren met andere uitstappen.

2

 

De gps van de auto

Soms komt het voor dat we meer tijd hebben (stel je voor… tijd over hebben 😉 ), of dat iets onverwachts gesloten is. Dan zit je soms met een probleem, en zeker als je geen data-ontvangst hebt op de smartphone. In een (auto)gps heb je de optie om locaties/attracties te zoeken langs je route of in de buurt. Op 5 minuutjes komen daar soms onverwachte pareltjes uit.

5

 

 

De krant

Hoeft weinig uitleg. Evenementen, opendeurdagen, speciale gebeurtenissen,… Lees een dagblad ipv hln.be en je komt wat te weten.

 

Het internet

Surfen op het web is niet enkel leuk om dingen bij te leren, maar ook om plaatsen te ontdekken. Lijstjes van Unesco sites, Les beaux villages de France,… met een paar muisklikken ben je er.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: