Eten & drinken

Ook wij zijn van vlees en bloed. Om ons vol te tanken hebben we een aantal keuzes.

Boterhammen meenemen
Jup, klinkt niet sexy, maar met een lunchpakket kan je voor de middag vertrekken. Eenmaal aangekomen of gewoon in de auto eten we alles op en met een volle buik kunnen we beginnen aan ons bezoek.

Dit is ook ideaal als je via het spoor ergens naar toe gaat. De rugzak is al de helft lichter voor je er bent 🙂

Ter plaatse etenDSC09220
Veel leuker is ter plaatse iets zoeken om te eten. En dat is het letterlijk: zoeken. Wij hebben nooit een idee waar we gaan eten op voorhand. Elk dorp heeft wel een café met een paar tafels, een paar klassiekers en streekgerechten. Meer heb je niet nodig om je te versterken en ondertussen de lokale bewoners gade te slaan. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar gewone boerenkost, rijkelijk in hoeveelheid en in vetstoffen.

En wat als je echt niets kan vinden? De plaatselijke bakker heeft ons nog nooit in de steek gelaten.

Onderweg eten
Een tikkeltje moeilijker, maar indien je een eindje moet rijden, kan je ook kiezen om tussendoor te stoppen in een stad of dorp. Daar kan je dan even de innerlijke mens versterken en verder uitbuiken in de verdere autorit.

Drank
Net zo belangrijk als eten is drank! Niets beter om na een bezoek even neer te zitten en iets te nuttigen. Een plaatselijk bier, of een onbekende variant van cola. Als het maar fris is. En een café zoeken is zelfs geen uitdaging 🙂

6

Geef een reactie

%d