Tips

HIeronder kan je nog enkele tips vinden, dingen waar wij aan denken:

Plan vooruit

De laatste tocht hadden we 4 locaties die we konden bezoeken. We hebben er maar 2 kunnen doen, maar dat is niet erg; ze liggen in de schuif voor een volgende keer. Ook hebben we al een idee wanneer we de volgende uitstap gaan doen, en of we dicht bij huis zoeken, of iets verder gaan.

Check ook openingsuren en sluitingsdagen. Gelukkig hebben we het niet te veel, maar een eindje rijden om voor een gesloten poort te staan is niet zo leuk. Indien dit gebeurt, geen paniek, schakel over naar plan B,C,D…

Het weer
Na de planning heb je de praktische problemen. Wel, het weer hoort daar voor ons maar zelden bij. Indien het koud is, dan neem je een extra sjaal mee, indien het regent een paraplu. We zijn in stormweer naar Lange max geweest, en in de gietende regen naar Peronne gereden. Dat is allemaal geen probleem.

Kinderen en autoritten

1

Met kinderen onderweg kan voor velen een hel zijn,  maar gelukkig is dit voor ons niet het geval. Ze kijken nooit films onderweg, maar zweren bij CD`s of luisterboeken. Soms lezen ze een stripverhaal of een boek, kijken ze naar buiten, of worden de raarste filosofische gesprekken gevoerd.

Weg met de massa

Als we 1 ding haten dan is het in hypertoeristische plaatsen rondlopen en de kudde te moeten volgen. Vaak zijn deze locaties uitgehold tot een selfie achtergrond en summiere info. Indien je ze toch wilt bezoeken, zoeken we de meest onmogelijke dag uit. Dat bespaart ons in ieder geval wel stress.

Soms ben je de enige bezoeker voor die dag, so be it, moet je alvast niet aanschuiven voor je ticketjes.

Weg met de files

Niemand houdt van files, dus als we ze kunnen vermijden dan gaan we dat zeker niet laten. Als het zomerweer is in het weekend, dan is de kans klein dat we naar zee trekken. Hetzelfde geldt soms voor Brussel of bepaalde autostrades. Nee, we checken dat heus niet allemaal, eventjes bij stilstaan voor we vertrekken is genoeg.

Audiogids

Als je kan, neem een audiogids. Er zit veel verschil tussen, maar in sommige musea is dit het ideale middel om alles tot leven te laten komen. Soms is het gratis, soms betaal je een euro extra, maar echt spijt hebben we er nog nooit van gehad.

Gidsen

Nog beter is een enthousiaste gids. Verhalen bij de dingen die je kan zien, antwoorden op de vragen die in je opborrelen, altijd fijn om het te horen van ‘un connaisseur’.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: