De Blankaart

1

Net buiten Diksmuide ligt het dorpje Woumen, waar je kan onthaasten in een mooi stukje van de IJzervallei. Dit uitgestrekte gebied staat vaak blank, vandaar de naam: de Blankaart.

Vooraleer je de natuur in trekt, loop je best even langs in het gelijknamig kasteel, waar nu een provinciaal bezoekerscentrum is gevestigd en dat je vertelt over de geschiedenis van deze dikke 4000 hectare natuurgebied en zijn fauna en flora.

3

Ooit ontstaan als turfwinningsgebied is de grote vijver en zijn aangelanden nu vooral een pleisterplaats voor vogels. Naarmate je de 9km lange wandeling afstapt kom je een gevarieerd landschap tegen met onderandere rietkragen, weides, vijvers en broeken. Loop ongegeneerd tussen de koeien, schapen en ezels en over de plankenpaden doorheen het hele domein, en geniet ondertussen van de geluiden van talrijke gevederde dieren.

2

Vergeet geen stevige laarzen of stapschoenen in dit drassige gebied of, indien je het liever rustig houdt: neem je verrekijker mee en neem geduldig plaats in de vogelkijktoren.

Aanrader voor de natuurliefhebbers!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: