FR – Chamonix – Aiguille du Midi

Of ze misschien zin hadden om eens naar de Mont Blanc te gaan kijken? Dat vroegen we aan onze kornuiten toen we in november in Bourg-en-Bresse verbleven. Laaiend enthousiast waren ze, zonder uitzondering. Ook het feit dat we daarvoor wel 2 uur in de auto zouden moeten zitten, kon hun enthousiasme niet temperen.

Wij dus op weg naar Chamonix. Daar word je met 2 opeenvolgende kabelbanen van iets meer dan 1000 meter naar niet minder dan 3842 meter gebracht. Eenmaal boven kan je vanop verschillende terrassen het prachtige zicht op het Mont Blanc Massief, inclusief natuurlijk de ronde top van de Mont Blanc op 4802 meter bewonderen. En het is echt bewonderen. Daar boven is het zo stil dat je zelf heel stil wordt en alleen maar de wondermooie natuur in je kan opnemen.

1

Mocht dat nog niet genoeg zijn, kan je nog in een ijsgrot binnen gaan en de durvers kunnen eens boven een afgrond van 1000 meter gaan staan in ‘le pas dans le vide’. Nu ja, echt een durver moet je daar niet voor zijn. De hoogtevrees die mij meestal serieus parten speelt, liet mij ongemoeid; waarschijnlijk omdat het uitzicht zo sprookjesachtig mooi was…

3

Bovendien kan je er ook het hoogste museum ter wereld bezoeken, het museum over Alpinisme. Echt veel stelt het museum niet voor maar dit is dan ook niet het doel van de klim !

2

Tenslotte kan je nog bij het terug afdalen in het tussenstation (Plan de Aiguille) kunnen kiezen om niet naar Chamonix af te dalen maar een andere lift naar Point Helbronner in Italië te gaan en daar af te dalen naar Courmayeur. Dit hebben we niet gedaan. We daalden dus verder af naar Chamonix.

Eenmaal terug beneden Zeker buiten het seizoen is Chamonix ietsje ‘wereldser’ en aangenamer dan in het ’mondaine’ skiseizoen.

En de kinderen? Die vonden het geweldig, super en cool !

Aiguille du Midi

In de buurt : Le Mer de Glace de Montenvers

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: