CH – Musée international de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge


Genève met tieners: Musée international de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge

Toen de Zwitserse handelaar, Henri Dunant begin van de 19e eeuw het enorme aantal gewonde of voor dood achtergelaten soldaten na de slag van Solferino zag, riep hij de plaatselijke bevolking op om onmiddellijk actie te ondernemen. Verrassend genoeg werd zijn oproep Tutti Fratelli aanhoort.

Vol afschuw ging hij terug naar Zwitserland om het graantje dat op het slagveld gepland werd verder te laten groeien en bloeien. Hij zou ijveren dat ook in tijden van oorlog bepaalde regels moesten gerespecteerd blijven.

2017-11-01 14.33.48

Zo ontstonden niet alleen de conventie van Geneve als basis voor het Humanitair oorlogsrecht, maar ook de verdragen voor de rechten van de mens en ook – uiteraard – het internationale Rode Kruis.

geneve museum rode kruis

Rode Kruis – Henri Dunant

Recht tegenover de Palais des Nations van de Verenigde Naties, kan je in Genève het enige museum ter wereld vinden dat gewijd werd aan het levenswerk van Henri Dunant. Henri Dunant is inderdaad de bezieler van het Rode Kruis.

2017-11-01 13.06.41

Rode Kruis in 3 pijlers

Het museum geeft op een zeer visuele manier de drie pijlers van het Rode Kruis weer. We spreken natuurlijk over het verdedigen van de menselijke waardigheid; het terugvinden van familie in tijden van oorlog en de hulp na natuurrampen.

2017-11-01 14.15.43

Ff Praktisch

Het museum vind je hier:

Av. de la Paix 17
1202 Genève
Suisse

Rode Kruis Genève

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: