Kasteel van Horst

1

Het kasteel van Horst, of voor de stripliefhebber het kasteel van de Rode Ridder, is een waterslot in Sint Pieters Rode, het hart van het Hageland. De geschiedenis gaat terug tot de 14de eeuw maar kent haar hoogtepunt met de adelvrouw Maria-Anna Van den Tympel in de 17de eeuw. Daarna is het nauwelijks nog veranderd en sinds enkele jaren is het in handen van Herita.

2

Helaas is het van binnen, zoals zovele kastelen, leeg. Je kan onder andere de donjon bezoeken, één van de oudste delen van het kasteel, waarbij je met een heel smalle trap de verschillende etages kan bereiken. Via de audiofoon krijg je een idee van de functies van elk vertrek.

Ook kan je in de grotere zalen het stucwerk tegen de plafonds bewonderen, gebaseerd op Metamorfosen van Ovidius. Mooi vakwerk en goed bewaard.

3

Voor de kinderen zijn er her en der installaties die hen betrekken met zoektochten en raadsels, maar er is nog veel zweet en geld nodig om dit kasteel echt tot zijn recht te laten komen.

Voor je weer vertrekt: rondom bevinden zich 2 grote vijvers, die vooral als doel hebben om het aantrekkelijke kasteel te bewonderen. Loop een ommetje, en geniet van het uitzicht.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: