Provinciedomein Bergelen

1

Bergelen, een relatief nieuw en onbekend natuurdomein in Zuid West Vlaanderen. Dit wisselend landschap is ontstaan door de aanleg van de E403 en bevindt zich in Gullegem. Na het winnen van zand bleef er een zandwinningsput over en is dit beetje bij beetje omgevormd tot een natuurgebied van 57 hectaren. Als je geluk hebt kan je even halt houden in het  informatie- en natuureducatief centrum ‘De Rand,. daar krijg je een beknopt overzicht van wat je allemaal kan vinden in de fauna en flora. rond de vijver, maar ook langs de Heulebeek die één van de grenzen vormt van het domein.

3

Iets voorbij de mooie speeltuin zit zelfs een stukje erfgoed verscholen. Een merkwaardig Christusbeeld staat op de plaats waar er reeds in 1700 een meiboom stond en waar er elk jaar een meiboom-viering gehouden werd, helaas is dit gebruik verdwenen en rest ons enkel de herinnering.

Indien je nog even verder doorwandelt  kom je aan het speelbos, waar kinderen zich kunnen uitleven zonder anderen te storen. Daarnaast komt er ook nog een cafetaria om de innerlijke mens te versterken.

2

Leuk plekje natuur, veel kalmer dan grote broer “de Gavers” in Harelbeke. Leuk om eens even te gaan uitwaaien en/of de kinderen los te laten.

 

One thought on “Provinciedomein Bergelen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: