10 keer gratis plezier met je tiener. GRATIS hé!! voor niets! #thankuslater ;-)

10 keer gratis plezier met je tiener. GRATIS hé!! voor niets! #thankuslater 😉

Je weet wel wat ze zeggen… elk kind kost een huis.

Als je dus leuke dingen met de tieners kan doen én je moet hier geen cent voor uit je zak halen, is dat wel mooi meegenomen. Want nee, quality time met de tiener hoeft niet altijd iets te kosten.

1

‘met neme een bal en men zoekt een strand’

Hoe simpel kan het leven toch zijn. Zoek een plaatsje aan de kust waar er niet veel volk is (jawel, die zijn er) en laat die tieners hun overtollige tiener-energie kwijt op/met de bal. Tip: neem wel een leren bal want anders is de kans niet onbestaand dat de wind meer plezier aan je bal zal hebben dan jezelf…

2

natuurwandeling

Een stevige natuurwandeling is altijd een goed idee. Voor de tieners mag het gerust een uitdagende natuurwandeling zijn. Aarzel dus niet als je een wandeling gevonden hebt waar je af en toe wat moet klimmen, over vlonderpaden moet trekken of een beekje over moet. Gewoon doen. (klik hier voor enkele ideetjes)

3

stadswandeling

Heb je liever een wandeling in de buurt van vele winkels of cafétjes, dan kan je opteren voor een van de vele stadswandelingen. Elke stad heeft wel een hotspotwandeling die zij met klinknagels in de grond aangeeft. Lekker makkelijk want zo moet je niet zelf de weg uitpluizen. Gewoon genieten van de hotspots waar je aan passeert. (klik hier voor wat ideetjes)

4

gratis toegang musea

Je leest het goed: soms kan je gewoon gratis naar een museum. Elke eerste zondag van de maand zijn er namelijk heel wat Waalse, Brusselse én Franse musea gewoon gratis toegankelijk. Kijk wel best vooraf even op hun website want soms is dit wel enkel in het laagseizoen. Geef toe, leuke tip, niet?

5

speciale dagen: openmonumentendag, erfgoeddag, openbedrijvendag

Wie komt er niet graag op plaatsen die anders achter die verdomde gesloten deur steken? tieners in elk geval. Noteer dan alvast maar de speciale dagen zoals erfgoeddag, openbedrijvendag of openmonumentendag. Nog een tip: wees er op tijd bij want soms is vroeg reserveren de boodschap. En het kan niet op want we geven nog een tip… deze dagen zijn er ook in onze buurlanden (en in de verschillende gewesten in ons land kunnen die van dag verschillen)

6

geocaching

Geocaching is bij ons dé ontdekking van 2022. Natuurlijk hadden we er al over gehoord maar we liepen er niet warm van. Tot onze tieners zelf de app vonden en zelf (inderdaad zelf) op de proppen kwamen om te gaan geocachen. En de liefde blijft. Gaan we ergens naar toe, dan is er altijd wel een van de tieners die even uitzoekt of er op onze bestemming niets te geocachen valt.

7

filmpje kijken

Ok, hiervoor hoef je uiteraard niet altijd je huis uit. Maar… je moet het maar eens testen… Als je tegen de tiener zegt ‘gaan we even naar de bioscoop? ‘, dan zijn ze verdraaid snel hun zetel uit. Ben je benieuwd welke films wij al doorploegd hebben met onze tieners, lees dan even hier.

8

locaties die altijd gratis zijn

Ik hoor je denken…. huh; altijd gratis? Jawel, die sites bestaan. Zo kan je in Kortrijk altijd gratis en voor niets naar de tentoonstelling rond 1302, naar het heel fijn Begijnhofmuseum en kan je gratis de Sint Maartenstoren op klimmen.

9

de fiets op

Need we say more? Fietsen doen tieners trouwens vaak liever dan wandelen. Bovendien kan je in heel wat steden op een deelfiets hoppen.

10

op zoek naar ´land art´

Als je goed kijkt, zie je inderdaad o-ver-al wel iets van mooie kunst. Dat kan gaan van een grappig beeld, een mooie graffitiwall, streetart, een mooie speciale deurknop (for real!),… gewoon je ogen openhouden en de mooie dingen zijn ontelbaar.
Geef een reactie

%d bloggers liken dit: