Afkoeling zoeken in Knokke-Heist

Afkoeling zoeken in Knokke-Heist

Aan zee kan je aan de waterlijn (of in het water) altijd verfrissing vinden. Zoek je op een warme zomerdag een originele plek verfrissing (of een droog plekje op een regenachtige dag – of gewoon zomaar 😉 ) , dan hebben wij 2 leuke tips!


Helmut Newton. Legacy.

Helmut Newton (°1920 – 2004) wordt niet onterecht als een baanbrekende fashionfotograaf omschreven. Als fashionfotograaf staat de fashion normaalgezien centraal. Logisch. Niet zo bij Newton. Bij hem was de vrouw geen barbie om kledij te showen, maar een vrouw met een eigen sterke wil en persoonlijkheid. Zijn stijl sloeg aan bij magazines als Vogue, Queen en Harper’s Bazar. Hij zou tot op vandaag zelf de modefotograaf zijn met de meest gepubliceerde foto’s in magazines.

In de overzichtstentoonstelling die nu in Knokke-Heist loopt, wordt de fascinerende carrière van de fotograaf in een 300-tal foto’s overlopen. Knokke-Heist is trouwens de enige plaats in de Benelux waar deze expo halt houdt. Daarna gaat de expo verder de wereld rond. Reden genoeg om naar Knokke-Heist te trekken, toch !

De foto’s zijn natuurlijk het resultaat van het denkproces van de fotograaf. Vaak doen de glamoureuze foto’s aan fims als James Bond of Hitchcock denken. Blijkt dat de fotograaf daar inderdaad (deels) zijn inspiratie uit haalde. In een 50 minuten durend documentaire van de hand van zijn echtgenote Jude, kom je hierover meer te weten. Wedden dat je, net als wij, nadien de foto’s van Newton nadien op een andere manier bekijkt?

 

Iets voor tieners?

Tuurlijk. Het is niet omdat sommige foto’s erotisch getint zijn dat de expo geen aanrader zou zijn voor tieners. Op schilderijen staan toch ook vaak schaars geklede vrouwen/mannen.

Effe praktisch

💰: een ticketje aan de deur kost 16 EUR. Er is een kortingscode voor een tweede ticket (check hun website)

📍: de expo loopt in Ravelingen aan de Koudekerkelaan 33 in Knokke-Heist

🅿️: Parkeren kan je op de parking aan het station.

📆: De expo is elke dag te bezichtigen van 10 tot 18

🍵: =Je kan ter plaatse zeker iets drinken.

🔎: meer info vind je op hun website – klik hier

🎞️: meer zien? kijk hier maar naar onze reels op Instagram


Cartoonfestival

Zoals elk jaar, is er ook dit jaar opnieuw een cartoonfestival in Knokke-Heist, voor de 61ste keer zelfs.

Je moet hiervoor naar het cultureel centrum Scharpool. Na de coronaperiode waarin het niet echt mogelijk was om te feesten, halen ze in Knokke-Heist alles uit de kast om van het cartoonfestival een heus feest te maken. De tagline van het festival is dan ook ‘Waar is dat feestje’!

Cartoons zijn vaak een kritiek op iets wat in de maatschappij verkeerd loopt. Corona is er natuurlijk een van. Veel van de cartoons hebben dan ook iets te maken met de voorbije C-periode… maar lang niet allemaal.

Het is leuk om samen met de tieners te zoeken waar de cartoonist precies naar verwijst. Aan de ingang kan je ook een doe-boekje meenemen die je uitdagen om onder meer enkele details in de cartoons te vinden. En ja, de tieners vonden het heel fijn om te doen.

Bovendien worden de cartoons op een bijzonder leuke manier getoond. Niet zomaar tegen een witte muur maar in kleinere heel mooi aangeklede kamers.

 

Iets voor tieners?

Ja hoor. Het helpt natuurlijk wel als de tieners iet of wat de actualiteit wat volgen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor de grote mensen.

Effe praktisch

💰: de toegang is gratis

📍: het cartoonfestival loopt in de Scharpool

🅿️: Parkeren kan je gratis op de parking.

📆: In de zomervakantie is het Cartoonfestival elke dag van 10u tot 19u te bezoeken

🍵: =Je kan ter plaatse zeker iets drinken.

🔎: meer info vind je op hun website – klik hier

🎞️: meer zien? kijk hier maar naar onze reels op Instagram

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: