BOEKTOPIA 2022 – Oldschool snuffelen aan nieuwe boeken

BOEKTOPIA 2022 – Oldschool snuffelen aan nieuwe boeken


Velen van onze leeftijd zullen het zich wel nog herinneren.

Met het vallen van de bladeren, kwamen de herfsttradities terug boven water. Een dikkere trui werd terug uit de kast gehaald, de eerste kaarsjes zorgden voor de winterse gezelligheid én er werd een trip gepland naar de Boekenbeurs. De herfstvakantie was dé tijd van het jaar om te gaan snuffelen tussen een gigantische voorraad nieuw leesvoer.

Wat een leuke traditie, toch? #mijmermijmer ! De eerlijkheid gebiedt ons wel om ook toe te geven dat we zoveel jaar na datum misschien vooral het eindeloos wachten bij één van de vele signeersessies, de pijnlijke voeten na een hele dag rondslenteren, het veel te warm hebben, de drukte én het huiswaarts keren met een shitload aan boeken, folders, magazines, etc etc, herinneren.

Niettemin heeft het gesleur met boeken zijn vruchten afgeworpen. We verslinden nog altijd boeken. Als je trouwens wilt weten welke boeken door ons ‘gelezen en goedgekeurd zijn, kijk dan snel eens op onze boekenaccount 😉 )


als het kriebelt, moet je … lezen

Aangezien de leesmicrobe hier best als erfelijk bestempeld kan worden, zitten er hier meerdere leesbeesten in huis.

Hoe leuk is het om de traditie terug leven in te blazen door met onze tieners naar een boekenbeurs te gaan.

Ver hoeven we alvast niet te gaan: Boektopia vindt plaats in de Xpo in Kortrijk. We gingen zelfs met de fiets. (Achteraf gezien wel een goede zet. De hoeveelheid aangekochte boeken moest dus beperkt worden tot de omvang van het fietsmandje 😉 .)


keuze genoeg

Boektopia beslaat 3 zalen van Kortrijk Xpo.

Bij het binnenkomen vonden we in de eerste hal (Hal 6) de grote-mensen-boeken. Reisboeken, kookboeken, thrillers, non-fictie, … alles aan bod. De tweede hal (Hal 1) was dan weer volledig gewijd aan kinderen – en jeugdboeken. Daar vonden we tot groot plezier van onze jongste, de strips! In de derde hal kunnen de allerkleinsten hun resterende energie kwijt op enkele springkastelen. Aan iedereen is dus gedacht.

Zoals het een echte boekenbeurs betaamt, konden we niet enkel in nieuwe boeken snollen. Doorlopend zijn er talrijke signeersessies, interviews, voorstellingen of workshops. Veel te veel om op te noemen. Een gedetailleerd overzicht is makkelijk terug te vinden op de website van Boektopia.


en de tieners?

De tieners kwamen ogen, oren én handen te kort.

Natuurlijk vonden zij een (of meer #insertinnocentlook) boek maar zij konden zich ook uitleven in enkele wedstrijden waarmee – je raadt het al – boeken gewonnen kunnen worden… #fingerscrossed

Niet onbelangrijk: doordat de beurs maar twee hallen beslaat, blijft de beurs behapbaar en leuk. Wij hadden dus geen zeurende pubers, geen pijnlijke voeten en nee, we zweetten ons niet te pletter ;-). Alleen het sleuren met boeken konden we niet verhinderen…. al zijn we daar natuurlijk zelf de schuldige van… 😉


perfecte combo voor bezoekje aan Kortrijk-stad

Kortrijk Xpo ligt niet in het centrum van Kortrijk maar als je dan toch in Kortrijk bent, zou het toch een grote zonde zijn om niet eens naar het centrum te trekken. Niet alleen kan je er genieten van het Wonder Creativity Festival dat ook tot en met 6 november loopt, maar je kan er ook nog een bijkomende wedstrijd doen om nóg meer boeken te winnen!


ff praktisch

📍: Kortrijk Xpo

💰: een kaartje kost 10,00 EUR voor een volwassene; 5 EUR voor de jeugd. (pas op, als je via de website een ticket koopt, zie je eerst de weekpassen; let dus op wat je wil kopen)

📆: elke dag tot en met 6.11 (er zijn 2 nocturnes tot 22u)

⌛: Je loopt natuurlijk zo lang als je wilt op de beurs rond 😉

🔎: meer info vind je op de site – klik hier voor Boektopia

One thought on “BOEKTOPIA 2022 – Oldschool snuffelen aan nieuwe boeken

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: