Tinkel Wonderwoud – to do or not to do met tieners?

Tinkel Wonderwoud – to do or not to do met tieners?

Dat het niet altijd evident is om een uitstap suitable voor tieners uit onze mouw te blijven schudden, staat als een paal boven water. Heb je tieners is huis, dan zal je het wel begrijpen. Heb je er geen in huis, denk dan even hoe je zelf als tiener was en je zal het ook begrijpen. 😉

En soms is het wel makkelijk. Zoals nu.

Onze kinderen luisteren zijn altijd wel in voor een spannend luisterverhaal of een meeslepende podcast; lees: geen uitstap zonder er eentje in de wagen op te zetten.

Het zal in hun bloed zitten, maar onze kinderen geen al te grote wandelaars, tenzij er een duidelijk plan is én er tijdens de wandeling iets speciaals te zien of te doen valt.

Laat de formule van Tinkel-Wonderwoud nu net een combinatie zijn tussen deze twee ingrediënten.

Zoals gezegd…. Deze keer was het makkelijk om een uitstap voor de tieners te bedenken. Dit kon dus niet mis lopen.

***

Wat is Wonderwoud dan?

Wonderwoud is een vertelbeleving; een verhaal voor iedereen. Het gaat over – hoe kan het ook anders – een wonderlijk bos. In het rijk der trollen trekken twee zussen op avontuur. Er doet ook nog een heuse wensboom mee en natuurlijk ook trollen. En nee, meer over het verhaal geven we niet prijs. 😉

Wat we wel kunnen vertellen, is dat het verhaal verteld wordt tijdens een wandeling door een bos.

Zie je wel… een verhaal horen én een wandeling mét een plan – let’s go.

*** 

Een dikke tien voor sfeerschepping

Natuurlijk staat of valt de ervaring niet alleen met het verhaal. Dat hebben ze bij Tinkel heel goed begrepen.

De feeërieke sfeer hing bij het oprijden al meteen in de lucht. De warme gloed van de lichtslingers nodigde ons uit naar het onthaal waar de geur van glühwein en lekkere warme soep ons tegemoet kwam. Super.

Vooraleer het bos in te duiken, kreeg ieder van ons een koptelefoon én een lantaarn. 

Ready – set – go.

 

En vanaf dan was het 1u à 1,5u  puur genieten! Genieten van het verhaal, van de omgeving, van de natuur en van de rust. Rust? Jawel! Het verhaal wordt niet gescandeerd maar ingetogen verteld via de koptelefoons. Leuk voor ons maar ongetwijfeld ook voor de dieren in het bos 😉.

***

Wat vonden de tieners?

Ze hebben dat eerlijk gezegd heel goed gezien bij Tinkel-Wonderwoud.

Het verhaal over de trollen is misschien meer gericht op jongere kinderen maar het feit dat we opteerden voor een avondwandeling in het donker, maakte het voor de tieners ook best wel bijzonder.

Met enkel een lantaarn in de hand (en uiterlijk op de route een vaste lantaarn) was het echt wel stikdonker in het bos. En geef toe… steek die tieners iets met knoppen in de handen en die prutsen er wel wat mee.

Bovendien zorgde de muziek die het live gebrachte verhaal ondersteunde (lijkt een huzarenstuk om beide zo mooi samen te krijgen), voor een totaalbeleving; ook voor tieners!

En dat verhaal dan? Het was echt keigoed.

 

***

Toekomst

Helaas zijn alle tickets voor dit weekend al de deur uit.

Een goede wind heeft ons wel toegefluisterd dat er nog edities zullen volgen #fingerscrossed; misschien zelfs op andere locaties en met andere verhalen. Hou dus zeker de website van Tinkel in de gaten.

Tinker tienerproof? Jawel, maar kies dan zeker voor de avondedities. Wij zijn dikke fan!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: