Designmuseum

Dat de kinderen zot zijn van Star Wars is misschien een serieuze understatement. Ze kennen elk van de films eenvoudigweg van buiten, van voor naar achter en van achter naar voor.

Een bezoek aan dé R2D2 in het Design Museum te Gent was dan ook een must.

2017-12-02-14-48-33.jpg

De tijdelijke tentoonstelling over robots, HELLO ROBOT, kan zowel de kleine mannen als de grote man meer dan bekoren.

design gent

Al was het wel wat confronterend om met de neus op de feiten gedrukt te worden door bepaalde voorstellingen en te beseffen dat we eigenlijk heel veel bezig zijn met tablet en smartphones en dat robots overal in ons leven geruisloos binnengeslopen zijn. We kunnen er niet om heen, dus gaan we mee op deze robotica-rollercoaster.

2017-12-02 14.46.56

De rest van het museum was misschien wat teleurstellend.

Er is een zich op een deel van het depot waar hier en daar enkele stukken extra uit belicht zijn maar voor een samenhangend verhaal is het wat op de honger zitten.

Het is uiteraard wel leuk om een eind treinstel te zien waar ik vroeger zo veel in gezeten heb en te lezen dat dit stel eigenlijk van de hand van de befaamde Henri Van de Velde is.

Desalniettemin is de tijdelijke tentoonstelling over robots, met de echte R2D2, wel een heuse aanrader. Daarvoor alleen al is het de moeite om naar Gent af te zakken. Deze tijdelijke expositie is nog tot 15 april te bezoeken.

https://www.designmuseumgent.be/

Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

One thought on “Designmuseum

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: