NL – Maritiem museum Den Helder

🇳🇱

In de kop van Noord-Holland, niet ver van de afsluitdijk, ligt de thuishaven van de Nederlandse Marine. Trots als de Nederlanders op hun Maritiem verleden en heden zijn, bevindt er zich uiteraard ook een museum, Het Maritiem Museum. Dit museum is gehuisvest op de site van de Oude Rijkswerf, authentieker als dit kan niet.

3

Bij het binnenkomen in het museum, wacht een uiterst hartelijk onthaal door oud-gedienden van de Nederlandse Marine. Heerlijk om naar hun verhalen, die vol passie en weemoed naar de tijd van toen verteld worden, te luisteren. En dan moet het bezoek aan het museum nog beginnen…

In het eerste gedeelte van het museum wordt uiteraard met de nodige trots kennis gemaakt met de grote helden van hun zeevaartgeschiedenis, waaronder Willem De Ruyter. Aan het eind van het museum, wordt je nog ondergedompeld in zijn bekende slag om Chatham.

2018-02-04 12.26.55

Op zolder kan je je nog vergapen aan een interactive expositie over de technische kant van het varen; knopen maken, touw draaien, lassen,… waarbij ook de kinderen niet vergeten worden.

4

Je kan hier natuurlijk niet weggaan zonder een uitgebreid bezoek aan de Tonijn, de enige overgebleven driecilinderduikboot uit de Koude Oorlog en terecht het paradepaardje van deze museumsite. Hier kan je niet anders dan aan de lippen hangen van de gidsen die jarenlang op dit eigenste schip gediend hebben. Niemand kan beter verwoorden hoe het leven aan boord van deze onderzeeër was.

1

Het Museum is zeer zeker de moeite waard om eens binnen te springen.

http://www.marinemuseum.nl

Hoofdgracht 3
1781 AA, Den Helder

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: