Fort Liefkenshoek

🇧🇪

Verscholen

Diep begraven in de enorme haven van Antwerpen kan je een fort vinden. In een wereld van containers en vrachtverkeer, waar een mens zo in kan verdwalen, kom je plots terecht in een heuse militaire vesting, waar een heel mooi modern museum te vinden is.

3

Wat een geschiedenis !

Fort Liefkenshoek geeft je een beeld van welke belangrijke rol het gespeeld heeft in de geschiedenis. De ondergang van Antwerpen, de blokkade van de Schelde (brug van Farnese), de protestanten en katholieke tweestrijd, maar evenook het gebruik van de gebouwen voor de quarantaine voor zieke bemanning van de zeeeschepen komen aan bod in een multimediaal attractief museum.

1

Voor elk wat wils

Na oa quizen, containers verplaatsen en luisteren naar vreemde vluchtelingen hebben we even de omwalling afgelopen met een heel leuke kinderzoektocht.

 

We genoten – ondanks het regenweer aan het begin – van dit prachtige idyllische plekje op een onverwachte plaats. Geef nu toe, wie verwacht er midden in een wereldhaven zoals Antwerpen, zo een stukje groen tegen te komen ?! Zeker als de zon er dan nog eens doorkomt – puur genieten !

 

Liefkenshoek - Antwerpen

Mooi stukje groen in de schaduw van de kerncentrale en met een zicht op de Schelde, hopelijk blijft het zo…

 

2

 

Naar de site van het museum.

2 thoughts on “Fort Liefkenshoek

  1. dit is nostalgie voor mij mijn grootouders woonde daar mijn ouders zijn daar getrouwd in 1946 mijn grootvader haalde met en bootje de zieke mensen ophalen voor de schepen antwerpen binnen mochten ik was 1 jaar als mijn ouders daar zijn weggegaan maar mijn grootvader is daar gebleven tot aan zijn pensioen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: