FR – Louvre Lens

Even voorstellen: Lens, een grijsgrauwe stad in Noord-Frankrijk, getekend door de mijnbouw van weleer en bewaakt door menig terril. Maar naast het obligate zwarte goud uit de ondergrond heeft het sinds enkele jaren nog een troef in handen: Louvre-Lens.

2.jpg

Dit was het eerste bijhuis van het befaamde Louvre, verrezen op een oude mijnsite. Het idee was duidelijk: laten we een plaats maken waar een deel van de rijke kunstcollectie van het Louvre tentoongesteld kan worden, ipv stof te doen vangen in de massieve kelders langs de Seine.

En hoe! De absolute blikvanger hier is de grote galerij, één ononderbroken ruimte van 3000 vierkante meter waar je letterlijk door de tijd en de verschillende culturen heen kan kuieren. Een zeer geslaagd en uniek concept! Zoek maar eens een plaats waar oudheid en moderne tijd zo mooi in hetzelfde esthetische beeld gevangen kan worden.

1

Daarnaast zijn er nog thema-tentoonstellingen, die zeker op zich alleen al de moeite zijn. Bij ons bezoek hadden we het geluk om de tentoonstelling “L’Histoire commence en Mésopotamie” te kunnen bezichtigen. Razend interessant en zoals alles volledig in het Nederlands!

conclusie: doen!

link naar museum

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: