FR – Pointe de la Creche

Even uitwaaien is altijd een goed idee !

Om aan alle drukte te ontsnappen zijn wij met ons spreekwoordelijk gat in de boter gevallen door de nabijheid van de Franse kalme en onbebouwde kusten.

Vergezichten om uren bij weg te dromen zijn er daar genoeg.

2016-11-06 12.48.26

Verscholen in het ongerepte landschap kan je bovendien verrassende stukjes geschiedenis vinden; de ideale combinatie voor ons dus.

2016-11-06 12.59.39

Aan Pointe de la Crèche, tussen Wimereux en Boulogne sur Mer, ligt het Fort de la Pointe de la Crèche en Mer, althans wat er van over blijft.

1

Dit fort is door Napoleon gebouwd als vooruitgeschoven zeefort ter verdediging van de haven van Boulogne sur Mer (zie). Nadien werd stroomopwaarts het Fort Terlincthun gebouwd. Van dit laatste fort is er niets meer te zien. Van het Fort de la Pointe de la Crèche en Mer daarentegen wel.

Bij laagwater kan je zelfs over de restanten van de sporen dieper in zee wandelen tot aan de vestigingen van het fort in de zee.

2016-11-06 13.02.10

Aan de andere kant van Boulogne sur Mer ligt de evenknie van dit fort, het Fort de l’Heure. Daar prijken de restanten van het fort zelf bij hoogtij fier boven het water uit maar is er geen vesting tegen de rotswanden. Dit laatste is net wat het fort de la pointe de la crèche en mer zo bijzonder maakt.

Schermafdruk 2018-03-28 09.37.16

Pointe de la crèche

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: