IT – VENETIE – GUGGENHEIM

🇮🇹

We zullen met de deur in huis vallen: Er is eigenlijk nog geen enkel kunstmuseum dat zo een indruk op ons heel nagelaten dan het Guggenheim museum in Venetië.

DSC08603

En dat heeft alles te maken natuurlijk met het arsenaal aan indrukwekkende kunstwerken die er getoond worden – écht fenomenaal wat er daar allemaal hangt.

Maar dat is niet de enige reden.

De locatie van het museum doet alles. Het kan namelijk niet authentieker zijn dan daar.

Tijdens het aanschouwen van de werken loop je rond in het Palazzo Venier dei Leoni, zijnde het paleis aan het Canal Grande waar Peggy Guggenheim (hence the name) , of all people, woonde. Een Paleis mét grote tuin en dat nog eens aan hét Canal grande… kan het nog mooier…

De collectie die bewonderd kan worden, was destijds de (hum-hum) persoonlijke verzameling van de dame. Je krijgt gewoon kippenvel als je de foto’s ziet hangen waarop te zien is dat het destijds de normaalste zaak van de wereld was dat zij boven haar bed een werk van Calder hangen had, of dat er in haar eetkamer werken van Jackson Pollock hingen; of dat zij haar boterhammetjes aan het eten was onder de aanblik van een Kandinsky, Miro of een Magritte of Ernst.

2018-08-09 11.32.14

Verbluffend gewoon.

2018-08-09 12.07.20

Het museum kan niet bezocht worden via de toegang aan het Canal Grande. Niettemin is het leuk om vanop de vaporetto de gevel van het pand te bewonderen. Geloof ons, je zal het pand onmiddellijk wel tussen de prachtige palazzo’s kunnen ontwaren. Het lijkt in niets op de andere palazzo’s… maar dit maakt het niet minder mooi. Om de echte ingang te vinden moet je wat kriskras door de kleine straatjes van Venetië op zoek gaan. Doen ! Echt de moeite !

2018-08-09 12.34.03

 

 

 

Geef een reactie

%d