IT – Venetië *

VENETIË VAN HET NOORDEN

Wij hebben hier in België misschien het Venetië van het Noorden.
Maar het echte Venetië is bijlange nooit en nergens te evenaren.

We verbleven in Veneto en dan ligt Venetië zo dichtbij dat het gewoon zonde zou zijn om er geen bezoekje aan te brengen.

Ok, toegegeven; Venetië loopt vol van de toeristen. Onze verwachtingen voor la Serenissima waren dan ook niet echt ten volle rooskleurig. We verwachtten ons aan veel volk, té veel volk, lange wachtrijen en ook wel stinkend water – alle clichés dus.

Maar aan de andere kant hadden we er ook vertrouwen in dat we de grote menigte wel zouden kunnen ontwijken; as always.

En dat deden we inderdaad.

2018-08-08 10.07.55 - kopie

RUST

Om de grote menigte wat te ontlopen, checkten we voordien op welke dag er geen (of bijna geen) cruiseschepen zouden aanmeren.
Dat scheelde onmiddellijk toch al enkelen duizenden toeristen.

Eenmaal de wagen op de enige parking van het eiland achtergelaten, kan je beter meteen volop in de sfeer van Venetië geraken. En hoe kan je dat beter dan met de befaamde vaporetto’s doorheen het Canal Grande te varen en op het Piazza San Marco uit te stappen.

Heerlijk om reeds bij de eerste kennismaking met Venetië alle prachtige palazzo’s de revue te zien passeren. Kwestie van in 1-2-3 naar de 16e/17e eeuw gekatapulteerd te worden.
Op dat moment wisten we al: Venetië – we zien je nog vaak terug. Straf toch, dat je binnen de 5 minuten zo een intens gevoel kan krijgen van een stad. Zal iets met liefde op het eerste zicht zijn.

PIAZZO SAN MARCO

Uiteraard stapten we af aan het Piazza San Marco.

Waar anders?

Het zou waarschijnlijk heiligschennis zijn om dit Piazza niet als eerste aan te doen. Gelukkig was het nog vroeg op de dag en was het plein nog niet vergeven van de (andere) toeristen.

2018-08-08-13.18.24-1246420650-1536514434590.jpg

 

SKIP THE LINE

Om alle stress te vermijden, hadden we beslist om een paar toppers links te laten liggen en enkel het Dogenpaleis aan te doen. Door vooraf kaarten online te kopen konden we skip the line doen; altijd een aanrader.

Deze zekerheid op zak, konden we het ons dus permitteren om het bezoek uit te stellen tot wat later op de dag en eerst door de pittoreske straatjes van het echte Venetië te struinen.

En dat echter Venetië is makkelijker te vinden dan je denkt. Je moet gewoon verder gaan dan de Rialtobrug en het Piazza San Marco met de befaamde Campanile en daar vind je de echte Venetianen en de rust. Venetië is helemaal niet druk zoals gevreesd. Je moet gewoon kijken wanneer je gaat en waar je gaat. Wat ook kan helpen, is even de Vaporetto nemen naar een uiteinde van het eiland om vanaf daar te voet naar het toeristisch gedeelte te slenteren; echt genieten.

Wat is hiernaast ook nog de moeite: de Joodse wijk, het Guggenheim, Murano en  Monumento alla Partigiana

We hebben lang niet alles gezien. De rest is voor een volgende keer. Moet je niet altijd iets houden voor de volgende keer. Voila, bij deze dus.

(*achter de rode woorden, vind je binnenkort ons verslag – nog eventjes geduld dus)

VAKANTIEHUIS

Wil je weten waar we verbleven, klik dan hier ! of hier !

MEER

Wil je een schitterende podcast over Venetië beluisteren, klik dan hier !

 

%d bloggers liken dit: