Klauteren in de tuin van Baron Casier – Waregem

Het groene gras aan de overkant

We hebben het grote geluk van in een stad te wonen waar we heel wat groen hebben. Dat neemt niet weg dat we toch ook graag eens kijken hoe groen het gras daar aan de overkant is; daar buiten de stadsgrenzen.

We gingen dus opnieuw op zoek naar een schoon stukske groen niet ver van onze deur..


Waregem

Dit keer gingen we naar het hartje van Waregem. Je weet wel, de stad in het Texas van West-Vlaanderen waar het openbaar leven elk jaar enkele dagen stilvalt, behalve op en rond de renbaan want tijdens Waregem Koerse wil elke Waregemnaar deel uitmaken van deze hoogdagen.

Dit is meteen een perfect bruggetje naar de groene hotspot van Waregem die onze bestemming was, namelijk het park Baron Casier.


Baron Casier

Een van de oprichters van de befaamde paardenkoersen, Felix De Ruyck (getrouwd met een telg uit die andere bekende Waregemse clan, Nathalie Storme), liet in de 19de eeuw pal in het centrum van Waregem op een terrein van niet minder dan 9 hectare een neo-classistisch kasteel bouwen. Hun erfgename huwde een… Casier en de rest is geschiedenis… Dit koppel woonde dan wel niet in het kasteel, en gebruikte het ‘enkel’ als zomerresidentie maar Baron Casier bleef met Waregem verbonden via de Koerse.

Altijd leuk om te weten welke geschiedenis er schuilt achter en onder de keitjes waar je over loopt.


Terug naar het heden

We zouden dus gaan wandelen in dit kasteelpark en konden ons perfect inbeelden hoe de dames en heren van stand hier destijds parmantig flaneerden. Toegegeven, we dachten enkel gras, paadjes, bomen en struiken te zien te krijgen; een park-park dus. We waren dan ook maar wat verbaasd om rond de lange rode kasteelmuur niet één, maar twee hele leuke speelterreinen aan te treffen.

Moet het gezegd, we waren de kinderen voor een tijdje ‘kwijt’. Terwijl hun energiepeil stilletjes aan zakte, werd ons eigen energiepeil langzaamaan op een bankje in de zon aangevuld. Perfecte combinatie dus.

Wees gerust, ook de wandeling door het park en langs en over de grote kasteelvijver, is best wel leuk!


Honger en dorst?

Voor zij die het wensen, er is ook aan de innerlijke mens gedacht. In het kasteel zelf kan je terecht voor een hapje en een drankje.


Meevaller

En als je geluk hebt – zoals wij – dan kan je even in het koetshuis binnenspringen en kan je er genieten van een verrassende tentoonstelling. Mooi meegenomen, hé.


Wat vonden wij ervan?

Het park is en blijft een kasteelpark. Je zal er niet snel in de bomen kunnen klimmen. Hoeft ook niet want daarvoor kan je terecht op de speeltuin waar zowel de grote als kleinere kinderen terecht kunnen.

Het is dus zeker een park waar je even wat zuurstof kan tanken en is perfect te combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan Hippo.war (aan de renbaan van Waregem, waardoor de cirkel rond is) of aan het Amerikaans oorlogskerkhof.


Groener gras?

Ewel, horen we je vragen, is dat gras daar over de stadsgrenzen nu groener dan die in de stad? Wat dacht je nu, tuurlijk niet. Maar elk excuus is goed om er op uit te trekken, niet 😉 ?

One thought on “Klauteren in de tuin van Baron Casier – Waregem

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: