Toerist in eigen stad – Interieur – City Festival (Kortrijk)

Toerist in eigen stad – Interieur – City Festival (Kortrijk)


Designstad

Kortrijk is goed op weg om zich gi-gan-tisch op de kaart te zetten.

We hebben de ontelbare recente architecturale metamorfose(s) in en rond de stad waarvan de verlaagde leieboorden aan de Broeltorens al een prachtig hoogtepunt voor 2018 zijn.

We hebben uiteraard ook het succesverhaal van PLAY (echt doen ! nog tot 11 november 2018) en nu is er INTERIEUR 18 CITY FESTIVAL.

‘Kortrijk omarmt design ! ‘


Biennale Interieur

Het stadsfestival is een onderdeel van de wereldvermaarde Biennale Interieur die tweejaarlijks in oktober in de stad neerstrijkt.

Opnieuw wilde de organisator de binnenstad bij het gebeuren betrekken en werd de stad overspoeld door kunst.

Je moet hiervoor dit maal naar het leegstaand gebouw van de Sint Maartenskliniek aan de leieboorden trekken. De plaats waar je vroeger liever niet heen moest, is nu een plaats waar je echt heen wil gaan. Een kleiner deel is ook ondergebracht in het nabijgelegen Guldensporencollege.

‘Design en Urbex; hand in hand’

2018-10-21 15.50.41


Rondneuzen in het operatiekwartier

Interieur geeft je het perfecte excuus om ongegeneerd wat rond te neuzen in de oude ziekenhuiskamers of in de lege – maar nog herkenbare – operatiekamers of in de ziekenhuiskapel.

 


Zelf de handen uit de mouwen steken MOET

Laat zeker je kinderen niet thuis. Zij zullen beslist aan hun trekken komen in de uitnodigende installaties in talrijke ontmantelde kamers.

De verschillende artiesten nodigen iedereen uit om letterlijk mee te werken aan het kunstwerk: tekenen op muren, een gigantische pingpongbal-experiment testen of – jawel – dansen in neerdwarrelende confetti, het kan allemaal.

 

Wees gerust, het zal – net zoals bij ons – niet makkelijk zijn om je kinderen overal vlot mee te krijgen. Maar wie deert het?


De toekomst

Ook – en uiteraard – zijn de afdelingen DAE en IPO van Howest van de partij. Zij leveren toch de volgende generatie (al dan niet digitale) designers, is het niet?

2018-10-21 15.10.59

2018-10-21 15.23.16

Vragen als ‘Kan je in een game in een schilderij rondlopen?’; ‘Zou je geen leer kunnen maken van iets anders van van dierenhuiden?’, ‘Stel dat je zelf à la minute kan bepalen hoe je game er uit ziet; zou dat niet übercool zijn?’ worden je voorgeschoteld.

‘2 Festivals in 1 stad !’ 

 

Je kan het nog tot 4.11.2018 ontdekken in de oude Sint-Maartenskliniek in Kortrijk.

En de toegang is gratis ! Geen excuus dus om niet eens af te zakken naar Kortrijk.

Interieur City Festival - Kortrijk

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: