Kuieren tussen kunst

Een druilerige dag, maar niet voor ons. We hadden een plan: Brussel induiken en meer bepaald naar BRAFA (BRussels Art FAir)(trouwens, bedankt F. voor de tickets!). Deze kunst en antiekbeurs is een jaarlijks evenement voor kunstminnend België.

 

Kunst zegt u? Nee, wij pretenderen zeker niet de grote kunstkenners te zijn, maar zien wel graag mooie werken. Bekend of minder bekend; maakt eigenlijk niet uit maar samen met de kinderen vormen, kleuren, materialen, ideeën en inzichten ontdekken, is bijzonder fijn. Dus … wij naar het mooie kader van de industriële site van Thurn und Taxis voor onze dosis eye-candy.

 

 

Wat een namen !

Eenmaal binnen vergaapten we ons aan onbekend werk, maar steeds werden we ook in het oog gehouden; althans, zo leek het toch 😉 . De gevestigde waarden keken immers ook mee: de geometrische vormen van Vasarely, nana figuren van Niki de Saint Phalle, Land Art studies van Christo, werken van Frida Kallo of van Leon Spilliaert, u kent ze ook wel.

 

 

Gilbert & George

Doorheen de wirwar aan gangen en de verschillende galerij-houders kom je trouwens ook landmarks tegen van Gilbert & George, de eregasten van deze editie. Hun werken bestaan uit glimmende fotocollages die je doen denken aan propaganda en waar het vrolijk duo, altijd strak in het pak deel van uitmaken. Prachtig !

 

 

Buiten de kunst kan je ook een meer etnografisch kantje ontdekken… glanzend Afrikaanse houtsnijwerk staat klaar om verder bewonderd te worden.

Zoals steeds is de kunstwereld ook discreet. Prijzen zal je niet onmiddellijk vinden, en dat is ook niet belangrijk. Of toch, de kinderen ontdekten plots iets van op hun nachttafeltje. De reporter met zijn hondje: Kuifje! 200.000 euro zegt u? We gaan toch nog even verder kijken…

 

We komen terug !

Na enkele uren slenteren komen we voldaan terug buiten met één conclusie: Zeker voor herhaling vatbaar, zoveel schoonheid op een kleine plaats is een zege. Al hebben we nog niet de lotto gewonnen om bv een werk van Hanneke Beaumont in huis te halen:-)

 

BRAFA

Nog tot 3/2 in Tour & Taxis – Brussel

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: