Kunstuur 3.0 – opnieuw een schot in de roos

Kunstuur 3.0 – opnieuw een schot in de roos


benieuwd naar editie drie

Na de eerste en tweede editie, kon een bezoekje aan de derde editie van het Kunstuur in Mechelen niet uitblijven.

We trokken dus in de kerstvakantie naar Mechelen.

Toch was het ergens met een nerveus hartje. Na het enthousiasme over de eerste en de tweede editie, vroegen we ons af of Het Kunstuur ons ook een derde keer zou kunnen bekoren.

 


zelfde formule, andere inhoud

De formule blijft natuurlijk dezelfde. Binnen een tijdsbestek van 60 minuten, krijg je bijzondere verhalen bij een 30-tal kunstwerken uit de periode 1880-1950.

Het lijkt dus alsof je voor een derde keer ergens naartoe gaat, maar dit is enkel schijn. Laat ons zeggen dat enkel de verpakking hetzelfde is, maar de inhoud is compleet anders.

De derde editie was voor ons opnieuw een schot in de roos. Editie vier die er binnen enkele maanden zit aan te komen, zetten we nu al op ons to do – lijstje.

 


effe praktisch

Een ticketje voor Het Kunstuur kost 10, 12 of 14 EUR.

De prijs hangt af van het moment waarop je kan gaan. Er zijn geen reductietarieven maar elke euro is zijn geld meer dan waard!

Het Kunstuur steunt trouwens al elke editie Sjaranang.

Sjarabang is een Mechelse vereniging die jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking laat genieten van kunst. De mensen van Sjarabang komen heel vaak de tentoonstelling bekijken en halen hier inspiratie uit om zelf kunst te maken. Na afloop van de editie van Het Kunstuur worden hun werken per opbod verkocht.

Je moet eens hier kijken wat zij van deze edities gemaakt hebben. Echt niet slecht!

O ja, Het Kunstuur vind je in de Heilige Geestkapel aan de voet van de Sint-Romboutstoren. Je kan er niet naast kijken.

Nog dit: per tijdslot van 20 minuten worden er maximum 8 mensen binnengelaten. Je komt dus geen andere bezoekers tegen. er is overal voldoende plaats om de 1,5 regel te respecteren. En ja, natuurlijk draagt iedereen zijn mondmasker… Comme il faut.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: