FR – Musee Portuaire

1

Een scheepvaartmuseum kan je vaak van ver al herkennen. Ook in Duinkerke zie je snel de masten opdoemen van het majestueuze schip dat aan de kade ligt voor het het museum.

2

Een gids neemt je mee aan boord van de Duchesse Anne, een oorspronkelijk Duits opleidingsschip, en de grootste driemaster die je kan bezoeken in Frankrijk. Boven en onder dek wordt de geschiedenis en het leven aan boord verteld en kan je een kijkje nemen in het mooi recent gerestaureerde zeilschip.

3

Daarnaast ligt de Sandette voor anker. Deze schuit was het laatste lichtschip van de Fransen, en had als taak scheepvaartverkeer te waarschuwen voor zandbanken. Via audiofoons kan je ook hier kennismaken met de verschillende taken aan boord en de woeste omstandigheden die de Noordzee kenmerken.

4

Eenmaal terug aan wal kan je het grote museum in duiken. De rijke geschiedenis van de haven van Duinkerke komt aan bod, maar ook veel verschillende boten en haventaken worden toegelicht. Veel netjes verzorgde maquettes en schilderijen passeren de revue, dus trek er toch enige tijd voor uit.

Helaas was er in ons geval ook een deel afgesloten, dus we hebben nog een excuus om nog eens lang te lopen.

5

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: