NL – Vlissingen – MuZEEm

🇳🇱

Michiel De Ruyter hebben we tijdens een reis naar Amsterdam leren kennen en bijzonder leren appreciëren. Het is een Nederlandse zeeheld die bij ons in Vlaanderen niet zo bekend is, misschien een beetje ten onrechte.

Sinds onze eerste kennismaking, kruist deze zeeheld op geregelde tijdstippen nog eens op pad. DE ‘moch, wie we hier nog eens hebben’ – ervaringen, vinden we altijd even fascinerend.

Zo kwamen we de zeevaarder nogal uitvoerig tegen tijdens een bezoek aan Vlissingen. De man heeft er zelfs een heus eigen museum.

Wel, eerlijk gezegd, is het eigenlijk geen museum over Michiel De Ruyter. Het is het Zeeuws Maritiem Museum maar is gehuisvest in het oude huis van Michiel. Logisch dus dat de verhalen verteld in het museum doorspekt zijn met verhalen over de man himself.

2

Deze verhalen over de geschiedenis van de zeevaart en over tal van de door deze Bestevoar gevoerde veldslagen, worden op een bijzondere interactieve manier verteld; via een heel toegankelijke audiogids maar ook bijvoorbeeld via interactieve – jawel – schilderijen.

Aan het eind van het bezoek, moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de torenkamer waar – naar men zegt – steeds belangrijke deals afgesloten werden. Vergeet niet vanop het terras te genieten van de vergezichten over Vlissingen.

Alleen maar superlatieven voor dit museum ! Een ritje naar Vlissingen meer dan waard.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: