Onweerstaanbaar Mechelen voor coole tieners

Onweerstaanbaar Mechelen voor coole tieners


Een dagje Mechelen staat bij ons gelijk met een dagje gegarandeerd museumplezier; en natuurlijk het verder ontdekken van de vele pittoreske straatjes en steegjes van de binnenstad.

We wilden de stad wel eens op een andere manier verkennen. Even de cultuur links laten liggen (bijna toch) en voluit voor de avontuurlijke plekjes gaan. Mechelen ondersteboven keren maar dan op een andere manier. Spannend!

Benieuwd welke onweerstaanbaar leuke plekjes we ontdekten? Lees dan zeker verder want het is de moeite !


E-dirtpark – stoer E-biken

E-dirten is een werkwoord. Misschien heb je er nog niet van gehoord en dat zou eigenlijk helemaal niet raar zijn. E-Dirtpark op Mechelen-Zuid is namelijk de eerste in zijn soort in België.

Eigenlijk is het simpel uitgelegd. Bij E-dirten rij je met een elektrische crossmoto over een serieus geaccidenteerd binnenparcours. Het is dus motorcross maar dan zonder het geluid en de geur die onvermijdelijk horen bij normale motorcross.

Het leuke aan E-dirten is dat het heel toegankelijk is. Voorkennis is helemaal niet nodig; ervaring evenmin; en beschermstuff krijg je ter plaatse. Het terrein van 3000 m² is trouwens groot genoeg om het op je eigen tempo te doen. Iedereen kan edirten. Kinderen ook, op voorwaarde dat ze 11 zijn. Voor de kinderen zijn er trouwens kleinere modellen die sowieso niet zo snel kunnen rijden. Dikke fun dus.

Btw- het noemt dan wel E-dirten, maar echt vuil word je er niet van hoor 😉.

Een sessie duurt 10 minuten en eigenlijk wordt aangeraden om 2 sessies te doen. De eerste om aan de motor en het parcours te wennen, de tweede puur om te genieten.

 

💰: per sessie betaal je voor een volwassene 20 EUR (wel vermindering bij aankoop meerdere sessies); tot 16 jaar betaal e 15 eur per sessie.

📍: E-dirtpark vind je in Mechelen – Kruisbaan 52 (oude site Huyghebaert)

🅿️: Parkeren kan je gratis op de parking

📆: Elke dag open, behalve op maandag

🍵: Je kan ter plaatse zeker iets drinken.

🔎: meer info vind je op hun website – klik hier


Bowlen en zo veel meer bij Burneys

Voor de volgende activiteit laten we de wagen links liggen. Onze tweede stop, Burney’s, ligt namelijk op dezelfde site als E-dirtpark, op Mechelen-Zuid.

Burney’s is een fun paradijs. Laat je je tieners daar los, ben je 100% zeker van een dag waarop je hen niet veel zal zien. Bij Burney’s kan de e-karten (op twee verdiepingen 😉) , de karaokebar uittesten, dartsen, poolen, heel lekker eten, er is een zelfs escaperoom én je kan er bowlen.

Kiezen is dus verliezen.

Na overleg en rijp beraad (lees: tijdens een hapje), kozen we voor een partijtje bowling. Dat was lang geleden… benieuwd of de strikes en spares er nog uit rolden ;-).

De banen worden per uur verhuurd en niet per spel. Je weet dus op voorhand wanneer het spelletje voorbij is. Geen nood, in een uurtje kan je zeker meer dan één spelletje spelen. tijd genoeg.

En die strikes en spares?? Laat ons zeggen dat het bij de een al makkelijker lukte om een spares of een strike te gooien dan bij de andere. Dikke fun? Absoluut.

De tieners hebben al duidelijk gemaakt dat ze ons nog eens naar Burney’s mee zullen slepen om de rest van de activiteiten uit te proberen. Dat belooft!

 

💰: per sessie van een klein uur, betaal je tussen de 28 en 36 eur (afhankelijk op welke dag en op welk moment je gaat bowlen)

📍: Burney’s vind je in Mechelen – Kruisbaan 50 (oude site Hughebaert)

🅿️: Parkeren kan je gratis op de parking

📆: Elke dag open, behalve op maandag

🍵: Je kan ter plaatse zeker iets drinken én je kan er lekker eten.

🔎: meer info vind je op hun website – klik hier


Op het dak van de Sint Romboutstoren

Voor een laatste fysieke inspanning trokken we naar het centrum van Mechelen, meer bepaald naar de Sint-Romboutstoren.

Deze activiteit past wel degelijk in een lijstje voor een avontuurlijk uitje met tieners in Mechelen. Het beklimmen van om en bij de 550 treden (zeker 600 met alle extra treden erbij), kan je de beklimming best een uitdaging noemen. Het is gelukkig niet een lange, oneindige draaitrap naar boven. Op de tussenverdiepingen kan je op adem komen (zonder dat je moet toegeven dat het nodig is 😉 ). Op deze verdiepingen kan je je vergapen aan de glimmende klokken, de oude beiaard, het orgel,… We hadden dus toch – ongemerkt – een klein streepje cultuur 😉.

Het zicht dat je na de klim op de skywalk krijgt, is fenomenaal. Mechelen in vogelperspectief bewonderen, is al de moeite. Maar als je in de verte de haven van Antwerpen kunnen zien én zelfs het Atomium in Brussel in de zon zagen reflecteren, is dat toch fantastisch.

En we kunnen bevestigen… of een trap nu uit steen gehouwen is, uit hout gekapt of uit metaal gegoten, het maakt niet uit; ze zijn allemaal even lastig maar dat vergeet je onmiddellijk als je het uitzicht ziet !

 

💰: grote mensen betalen 8 EUR, tot 27 jaar betaal je 3 EUR

📍: De toren vind je natuurlijk in de Sint Romboutskathedraal in het hartje van de stad

🅿️: Parkeren kan je op een van de parkings in het centrum

📆: Elke dag open


What’s next?

We geven het op een papiertje, na deze drie supercoole activiteiten konden de tieners bijna geen ‘pap’ meer zeggen.

Heb je toch nog voldoende energie om verder te gaan én je wil nog een portie cultuur, dan kan je in Mechelen zeker nog iets vinden om te doen. Denk maar aan het Kunstuur, het Hof van Busleyden, de Dossinkazerne, Technopolis,…


Wat vonden de tieners?

‘Supercool’, ‘wanneer doen we dat nog eens?’, ‘waw’. Dat was wat er aan het eind van de dag uit de tieners hun mond kwam. Niet slecht, hé.

Mission accomplished.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: