VR-BASE: virtueel gamen is een schot in de roos! du-uh

VR-BASE: virtueel gamen is een schot in de roos! du-uh


Een tienerhand is (soms) heel snel gevuld 😉 . Het kan natuurlijk ook zijn omdat we weten hoe die te vullen valt. #insertwink

Er was geen enkel sprietje haar op ons hoofd dat er ook maar een seconde aan twijfelde of de tieners hier in huis zin zouden hebben in een VR spelletje.


VR-BASE in Kortrijk

Als het Mechelse VR-Base hier bij ons in Kortrijk op de Pottelbergsite een franchising opent, dan zijn we er uiteraard als de kippen bij.

En of het een schot in de roos was!!


VR vs Real entertainment

VR is natuurlijk VR, virtual en dus niet met het blote te zien.

Het is dus inderdaad een beetje raar om in een gigantisch grote l.e.g.e. ruimte terecht te komen. De rust is slechts schijn. Eenmaal de VR-bril op de neus en de wapens geladen, komen we terecht in een heel andere wereld, en dat is best heavy.

De tieners beslisten om eerst samen tegen een hele troep zombies te vechten. Zij begonnen hun strijd moedig en enthousiast. De hartslag van moeder de vrouw ging daarentegen pijlsnel omhoog. Om maar te zeggen, hoe intensief je in zo een game meegezogen wordt. In de virtuele wereld zocht zij snel een hoekje om van daaruit het gevecht te aanschouwen. Moet het gezegd, haar score van hits bengelde in de ranking ergens onderaan 😉 .

Na het eerste spelletje kwamen we op de benedenverdieping even tot rust. Althans… dat was de bedoeling. Maar met een zaal vol real life – entertainment zoals pooltafels, tafelvoetbaltafels of een vogelpik, was er van zittende rust niet veel sprake. En zo leerde de vader des huizes zijn tieners poolen. Hoe zalig is dat !


Oefening baart kunst

Op één been kan je niet staan. Er volgde dus een tweede spelletje. De tieners kozen voor een partijtje sneeuwvechten. Echt bangelijk. Ook voor degene die – zoals de mama – het tweede spelletje niet mee deed. Op een scherm in de loungeruimte beneden kan je meevolgen wat de spelers zien.


Uniek

Nee, de spelletjes zal je niet bij een ander vinden want deze worden door en bij VR-Base zelf gemaakt. Er zijn nu een kleine tien spelletjes waaruit je kan kiezen én er zitten al nieuwe spellen in de pipeline! Je ziet het, spanning en avontuur met tieners… je kan het buiten zoeken, maar evengoed binnen 😉 .


Wat vonden de tieners?

We kregen hen amper terug mee naar huis. Dat zegt genoeg. Ook het feit dat de jongste er zijn volgende verjaardagsfeestje wil geven, spreekt boekdelen, toch ?

Zelfs voor niet-game minded mensen (zoals de mama), was dit dikke fun. Kortom: VR-gamen is schot in de roos!


Praktisch

💰: de prijs hangt natuurlijk af van hoeveel spelletjes je wil doen. 1 spelletje kost 25 EUR, voor 2 spelletjes betaal je 35 EUR.

📍: VR-Base vind je in Leuven, Mechelen en Kortrijk. Wij bezochten deze van Kortrijk.

🅿️: Parkeren kan je gratis op de parking.

📆: In de zomervakantie is VR Base in Kortrijk elke dag open.

🍵: =Je kan ter plaatse zeker iets drinken. Er zijn ook enkele kleine versnaperingen.

🔎: meer info vind je op hun website – klik hier

🎞️: meer zien? kijk hier en hier maar naar onze reels op Instagram

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: