SORTILEGE / DE BETOVERING – Boomklimmen met zicht op Brussel!

LE SORTILEGE / DE BETOVERING – Boomklimmen met zicht op Brussel!


De Betovering

Of wij geen zin hadden om eens naar Sortilège/De betovering te trekken en er onder andere het hoogteparcours uit te testen?

Dat moet je ons geen twee keer vragen.

We trokken afgelopen zondag dan ook met veel plezier naar Brussel. Niet naar het centrum maar naar de rand, naar Neder-over-Heembeek. Daar tussen Laken, Vilvoorde en de Willebroekse vaart ligt in een onverwacht stukje groen, het Begijnenbosdal. Het is net daar dat we Sortilège/De Betovering vonden.


Ridderlijke ontvangst

Er was ons een ridderavontuur aangekondigd en dat kan je wel letterlijk nemen. We wandelden Le Sortilège/De Betovering binnen via een kasteelpoort en werden vanaf de kantelen door een eerste koene ridder verwelkomd.

 


Geen avontuur zonder instructies

Vooraleer aan het avontuur te beginnen, werden we op een gepaste manier, lees: door de hertog van de snoependoos (for real), voorzien van de nodige instructies. De sfeer was in elk geval meteen gezet.

We kregen er te horen dat zo goed als alle ridders jammer genoeg op het slagveld gesneuveld waren en dat zij dus op zoek waren naar een nieuw leger. Enkel zij die dapper genoeg zouden zijn en die zouden kunnen bewijzen een goede ridder te zijn, zouden uiteindelijk tot ridder geslagen worden. Enkel zij zouden toegelaten worden in het leger van de prins. Er stond dus veel op het spel… Spanning alom.

 


It’s all in the tools

Met een rugzakje vol nuttige tools, een origineel plannetje van de site én onze routebeschrijving aka ‘ons perkament’, konden we ons eigen avontuur beginnen. Geen zorgen, elke bubbel heeft een andere route zodat je elkaar niet voor de voeten loopt én zodat alles coronagewijs veilig kan verlopen. Gewoon de volgorde van je eigen perkament volgen en alles komt goed.


Hoog in de bomen – klimparcours

Ons avontuur begon onmiddellijk met een serieuze uitdaging, het bomenparcours… Hier is zowel gedacht aan de kleinere als iets minder kleine bezoekers. De kleintjes kunnen het coole lage-touwenparcours afleggen en de grotere gaan ineens voor het hoogtewerk. Toegegeven, voor de iets grotere kinderen – zelfs voor onze tieners-, is ook het lage-touwenparcours nog superduper. 

Over het bomenparcours moeten we niet veel zeggen. De foto’s spreken namelijk voor zich 😉 . We vonden het echt superfijn.

 


Boontjes verzamelen

Toen we een goed uurtje later via een korte deathride alle vijf terug met beide voeten op de grond kwamen, kregen we de welverdiende eerste bonen. Op naar de volgende dus.

We namen ons perkament erbij en zochten onze volgende stop. Zo gingen we van het Plein der Verloren Pijlen naar Het Trollenpad of naar het Walmende Moeras.

Na het met brio afleggen van de boogschietproef, het doorploeteren van het hindernissenparcours of het overleven van het zwaardgevecht, sprokkelden we steeds meer boontjes én kregen we ook een deel van de code waarmee we aan het eind van de namiddag de kluis van het zwaard open zouden krijgen. Niet zomaar een zwaard, maar hét zwaard waar we tot koene ridders mee werden geslagen. Dus ja, wij slaagden alvast in het opzet.

 


Groen

De verschillende uitdagingen liggen verspreid op het terrein van 30 hectare in het idyllische Begijnenbosdal.

Tijd voor een weetje: het Begijnenbosdal kreeg haar naam doordat het terrein vroeger eigendom was van de het Groot Begijnhof van Brussel. Het prachtige glooiend landschap is ontstaan door de zand – en kleiontginning die er gebeurde. … Het is maar dat je het weet 😉.

Je loopt dus rond in het groen maar tegelijkertijd waren we enorm dicht bij de stad. Eventjes uit het bos, of daar boven in het bomenparcours, zagen we in de verte de skyline van Brussel. Zalig toch ! Met de voeten in het gras kijken naar de stad.

 


Wat vonden we ervan?

Sortilège/De Betovering is een locatie waar je onmogelijk stil zit. Je wordt uitgedaagd om ervoor te gaan. Zowel klein als groot ging heel spontaan mee in het verhaal van de hertogen en de prins.

We hebben een heel leuke ontspannende (en spannende) namiddag gehad. Meer informatie kan je vinden op de website van het park.

Wij deden de ridderqueeste (maar dat was al duidelijk). Maar je kan niet alleen tot ridder geslagen worden. Deze queeste wordt namelijk afgewisseld met een queeste waarbij je magiër, boogschutter of een heks kan worden. Gewoon even kijken op hun site welke activiteit er gepland staat.

 

WINACTIE ! Wil je er zelf eens naartoe?? Dan kan je tot vrijdagavond 30.04 op onze facebook of instagram nog mee dingen naar 2 gratis tickets voor het park. Met deze tickets kan je ook het bomenparcours doen. Meedoen is de boodschap dus !*

*deze wedstrijd is ondertussen afgesloten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: