We vonden de Vorte Bossen !

2018-12-16-14.14.33.jpg

🇧🇪

Frisse neus en volle longen

Nog altijd één studentje in huis…dus nog altijd geen volledige bewegingsvrijheid…

Maar niet getreurd… er zijn voldoende natuurgebieden in de buurt waar we op een zondagnamiddag onze longen vol frisse lucht kunnen snuiven en waar we ons hoofd leeg kunnen maken van alle stress.

Doomkerke

Dit keer gingen we naar de kanten van het Bulskampveld in Ruiselede; correctie, we gingen naar Doomkerke.

Met roots in het nabijgelegen Tielt, kan ik niet zeggen dat het natuurgebied mij onbekend was. Maar echt kende ik het niet. Ik kon dus zeker niet als gids dienen tussen de vele bospaden en veldwegen, best niet of we waren nog niet terug thuis …

Om niet verloren te lopen maar ook om te vermijden dat we zomaar ergens rond liepen, lieten we ons leiden door een van de in de Mooiste Natuurwandelingen van Lannoo voorgestelde routes in deze bossen van Vlaanderen.

Op ontdekking in niet gekende plaatsen

Het werd een prachtige tocht waarbij we delen van West-Vlaanderen tegenkwamen waarvan we het bestaan nog niet eens vermoedden: de Vorte bossen, de Gulke putten, het Vagevuur of de Egyptevelden, de Onderrokdreef … we weten ze vanaf nu perfect op de kaart aan te duiden !

Hoeveel we gewandeld hebben weten we niet. Het zou een wandeling van iets meer dan 12 km worden maar hier en daar hebben we een kleine shortcut genomen. Nu, de afstand is niet van belang wel het feit dat we ons ‘gejeund’ hebben.

 

 

 

2 thoughts on “We vonden de Vorte Bossen !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: