30 hectare kunst, natuur en rust – Middelheimpark

30 hectare kunst, natuur en rust – Middelheimpark


Citytrippen ook buiten de stad!

Staat een citytrip aan Antwerpen op je lijstje, dan kun je je maar beter niet beperken tot de stad zelf. Anders loop je het risico om een van de prachtigste parken te mislopen. En dat zou echt wel zonde zijn. Het Middelheimpark is natuurlijk niet zomaar een park, maar een een van de oudste Europese beeldenparken van niet minder dan 30 hectare. Meer zelfs, het werd door The Guardian uitgeroepen tot één van de 10 mooiste beeldenparken in Europa. En hiervoor moet je gewoon een klein beetje buiten de stad zelf gaan.

 


Natuur en cultuur gaan perfect hand in hand

Het maakt niet uit waar je tijdens het genieten van de wandeling kijkt, overal zie je kunst. Het Middelheimpark is een perfecte plek om de beentjes te strekken en om onze cultuurhonger te stillen. Zonder dat de kinderen er erg in hadden, keken ze toch maar weer naar een Rodin, een Permeke, een Rik Wouters of Laplae maar ook naar een Panamarenko of liepen ze over een brug van Ai Weiwei. Oud, modern, figuratief, abstract, kleurrijk, ingetogen,… keuze te over. Je wandelt als het ware door meer dan 100 jaar geschiedenis van de beeldende kunst.

Fantastisch toch. Fantastisch en steeds weer fascineren om te zien hoe de tieners op kunst reageren.

 


Paviljoenen

Niet alleen in het groen kan je de kunst bewonderen maar ook in een van de verschillende paviljoenen. Hiervoor moet je gewoon eventjes je plekje reserveren en klaar is kees. Het hoeft zeker niet maar het is een mooie aanvulling.


Praktisch

Even praktisch. Het park is een onderdeel van het gigantische Nachtegalenpark. Je bent dus wel snel een paar uur zoet met het genieten van de parken. Maak er dus gerust je enige daguitstap van. Je zal het je absoluut niet beklagen. Bovendien is de toegang gratis.

En voor de kleinsten onder ons: er zijn enkele leuke speeltuinen in het park!

Bovendien blijft het natuurlijk een park. Overal staan stoeltjes geplaatst om te verpozen en al zittend verder te genieten. En natuurlijk zijn er bomen genoeg waarin de tieners hun overtollige energie los kunnen laten.

 

Wil je Antwerpen verder verkennen, kijk dan via deze link zeker naar waar wij al eerder heen gingen!

2 thoughts on “30 hectare kunst, natuur en rust – Middelheimpark

Geef een reactie

%d