ABC van 2019

Ziezo, de laatste kilometers voor konto van 2019 zijn gereden. Tijd dus om opnieuw eventjes stil te staan bij wat de voorbije 365 dagen ons allemaal van mooie herinneringen hebben gebracht.
Tijd voor een terugblik.
Steeds weer verrassend hoeveel we tijdens de laatste stuiptrekkingen van 2019 al vergeten waren of hoeveel er minstens al eventjes verder in ons geheugen afgegleden was. Onnoemelijk veel keer hebben we bij het overlopen van het net afgesloten jaar aha, just, moch inderdaad, tegen elkaar gezegd.
De keuze was moeilijk ( I know… first world problem). Sommige letters waren zeer snel gevuld, en waren zelfs verschillende keren ingevuld, maar we moesten kiezen en selecteren. Voor andere letters moesten we eens dieper graven. In elk geval, deze blog leverde ons alvast een heel geanimeerd keukentafel-gesprek op.
Hier gaan we dan: het ABC VAN 2019.

A – AIRBORNE MUSEUM – totaal flabbergasted van dit museum in Sainte Mère Eglise in Normandië.
BBERCHTESGADEN – stond al heel lang op onze bucketlist. Als je gaat, zoek dan in de bossen naar het Berghof in plaats van als sardientjes in een blik de berg op te gaan.
CCOLMAR – heel idyllisch, tof stadje met typisch stadsgezichten vol vakwerkhuizen. Maar bovenal met een prachtig museum van Bartoldi…. die van het Vrijheidsbeeld. Gaan!
D – DIJON – moeten we dringend nog een blog over schrijven. Stad die op 1 seconde in ons hart geslopen is en er sindsdien nog niet uit geweest is !
EENGLISH GARDEN – verrassend stukje groen en blauw in het bruisende München.
FFIETSEND DOOR KOEKELARE – smaakt naar meer . Ooit willen we Parijs, Berlijn of zo eens per fiets verkennen. Komt er ooit van ! For sure
GGRAND HORNU – een site uit ons eigen industrieel verleden waar je zeker eens heen moet. Geschiedenis, kunst, architectuur, industrieel erfgoed, … alles in één en eigenlijk niet zo ver !
HHASSELT – Voor het eerst echt eens een citytrip in eigen land en dat smaakt naar meer. Lekker de stad in slaap zien gaan en ontwaken is steeds weer een unieke ervaring.
IINGMANBERG – en bij uitbreiding alles wat we in Bosnië gezien en gedaan hebben, blijft aan onze ribben plakken. Een vakantie om in te kaderen.
JJEANNE D’ARC – Tuurlijk kenden we de maagd van Orleans al; maar in Rouen leerden we haar beklijvend levensverhaal nog wat beter kennen.
KKOERS – een heel aangenaam, interessant, leuk museum dicht bij ons in de buurt is altijd leuk om te bezoeken.
LLJUBLJANA– een nieuwe hoofdstad bezocht en daarom krijgt die aan plaatsje in ons ABC. Een gouden raad… ga gerust van de platgetreden paden weg en je vindt het echte Ljubjana waar het leuk is om te vertoeven.
MMILAAN – Modestad, al gingen wij niet voor de mode maar voor de Duomo … uiteraard.
NNATZWEILER – Ons eerste concentratiekamp van die omvang … om stil van te worden … enkele maanden later deden we ook Dachau aan.
OORSAY – Eindelijk, we gingen naar de Monets, de Manets, de Renoirs, … kijken. Parijs is altijd een goed idee.
PLA PISCINE – Bucketlist materiaal. We hebben ons geen seconde verveeld tussen al die kunst in een heel origineel kader.
Q – Q8 – tja… onze auto rijdt niet op water.. dus we hebben Q8 en haar concullega’s wel heel hard nodig.
RREDOUTABLE – Cité de la Mer in Cherbourg… daar zagen we hem. de grootste nucleaire onderzeeër die te bezoeken is. Imposant is nog maar een understatement; net zoals de andere onderzeeërs die er te zien zijn.
SSALZBURG – We gingen naar de stad van Mozart en kwamen hem maar zijdelings tegen. Wat we wel ontdekten was een heel gezellige stad met mooie hoekjes, mooie musea en veel te zien in de grote omtrek.
T – TITO BUNKER – die bezochten we in Bosnië. Moeten we eigenlijk dringend eens iets over schrijven. Net zoals over Mostar want die bunker lag op onze weg van Sarajevo naar Mostar.
UUTRECHT – Met schaamrood op onze wangen moeten we toegeven dat we deze Nederlandse stad pas dit jaar leren kennen hebben. En we zijn er vol van. We hebben er lang nog niet alles gezien dus gaan we wel nog een paar keer terug !
VVERSAILLES – Blij dat we dit potsierlijk paleis eens bezocht hebben al is het wel nodig van iets van het woelige verleden van dit gebouw en haar bewoners te kennen om het tijdens het bezoek naar waarde te kunnen schatten.
W- WUNDERKAMMER – nieuw ontdekt concept in Middelburg – lekker snuisteren en ontdekken of herontdekken.
X – euch… blijft een moeilijke …
YYELLOW JERSEY – Het is stilaan een traditie. Komt de Tour de France in onze buurt, gaan we gepakt en gezakt die kanten uit om de sfeer van heel dit circus op te snuiven. Puur genieten.
ZZAGREB – een nieuwe hoofdstad erbij !
Benieuw hoe ons ABC van 2020 er zal uitzien !
Heb jij ook zo een ABC van het voorbij jaar?

Geef een reactie

%d