Hyperrealism sculpture in la Boverie (Luik)

Hyperrealism sculpture in la Boverie (Luik)


Bucketlist

De kerstvakantie loopt op zijn einde. Ideaal moment vonden we om nog een uitstap te maken. Er stond nog zeker één topic op onze bucketlist die we absoluut in deze vakantie wilden afvinken: de vermaarde tentoonstelling Hyperrealism Sculpture.


De vurige stede

Voor het eerst doet deze expo België aan; dus zeker iets om ook met de kinderen naar toe te trekken. Het decor is de Vurige Stede, Luik dus, en meer in het bijzonder “La Boverie”, wat als paradepaardje voor de wereldtentoonstelling van Luik in 1905 toch een heel mooi kader is.

 


Hyperrealisme

Hyperrealisme, we konden er ons wel wat bij voorstellen.

Even de kinderen het woord in de mond laten nemen, en na wat onderling overleg waren zij er wel uit: “zoals een foto, zoals in het echt, maar dan niet echt…“.

Hun nieuwsgierigheid was meteen aangewakkerd. Ook ze waren voldoende opgewarmd en konden niet snel genoeg de expo betreden.


Kunst met een grote K

Wassenbeeldenmuseum zegt u? No Way. Nee, vergeet het, dit is van een totaal andere orde, dit is Kunst met een grote K.

Eenmaal binnen hebben we het onmiddellijk door: we zouden niet genoeg aan onze ogen hebben om echt en vals van elkaar te onderscheiden. Bij momenten verwacht je echt dat je een van de dames of heren dan toch zal zien ademen of opstaan. Het niveau van detail zorgt voor een bevreemdende ervaring, zeker als het nu net een gigantische baby van Ron Mueck is, of 3 saluerende Nazigroeten van Maurizio Cattelan (je weet wel, diegene van de banaan tegen de muur of van de fameuze opgestoken middenvinger in Milaan).

Kijk zeker ook even naar de misselijkmakende meesterwerken van de Belgische Berlinde De Bruyckere!

Eén voor één fascinerend werken !


Vaste collectie

Naast de tijdelijke tentoonstelling hebben we in de kelderverdieping ook even de vaste collectie doorlopen. Het is een eerder beperkte collectie maar bevat zeker een hele reeks grote namen uit binnen – en buitenland zoals Picasso, Ensor, Permeke of Delvaux. Als je er toch bent, moet je zeker niet vergeten deze ook even mee te pikken!


Een aanrader

Zeker een aanrader, het is een heel toegankelijke expo. Het is misschien soms een heel eindje rijden; maar echt, elke gereden kilometer was het waard ! Maar hey, die tijd in de auto kun je ook weer leuk invullen 😉 .

Kies je moment wel goed uit want het zou wel eens heel druk kunnen worden voor deze toptentoonstelling die loopt tot 3 mei.

Kleine tip: als je tickets online aankoopt, mag je de wachtrij overslaan.

Meer info op https://www.laboverie.com/expos-evenements/Actuellement/ceci-nest-pas-un-corps

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: