Al gehoord van Merkemveld?

Mens sana in corpore sana

Ons voornemen om in deze tijden van corona-crisis, toch elke dag een frisse neus te halen, hebben we ook op de tweede dag volbracht. We trokken dus opnieuw de natuur in.

En dat we hierbij op een zondag wat moeten opboksen tegen het matig enthousiasme van de tieners in huis die misschien wel hoopten om wat meer te kunnen tabletten en gamen, dat nemen we er ‘graag’ bij. Ook de vraag of we misschien naar een museum gaan of ergens geen koffie’tje gaan drinken, is begrijpelijk maar moesten we afblokken.

Wees gerust, we blijven wie we zijn; wat betekent dat we sowieso proberen te vermijden om twee maal naar hetzelfde natuurgebied te gaan. Natuurgebieden, parken en bossen zijn er genoeg !


Op naar Zedelgem

Vandaag bleven we in onze provincie en trokken we richting Merkenveld en Doeverenbos. We trokken dus richting het groene Zedelgem.

Doeverenbos vormt samen met Merkemveld, het domein van het kasteel van Baesveld en enkele particuliere bossen, een groene long van 110 ha groot, niet slecht dus.

Om het gebied makkelijk te doorlopen, kozen we voor de uitgestippelde landschapswandelroute met de makkelijke naam Doeverenbos. Tijdens de 5,7 km lange tocht, word je door een heel afwisselend landschap geloodst. Dreven, paden, enkele naaldbomenplantages, loofbomen, berken, velden, graasvelden, heidegebieden, kleine en grote poelen,… alles kom je er tegen. Wel bijzonder en leuk. En op die graaslanden, kan je – als je geluk hebt – enkele gallowayrunderen zien grazen.


Tip

Hier kunnen we kort zijn.

Ga er gewoon eens naartoe. Het is er bijzonder rustig en heel aangenaam.

Bij ons was het zeker #coronaproof, al kunnen we hiervoor natuurlijk geen garantie geven.

Ook komen goede wandelschoenen flink van pas. De heidegrond kan hier en daar wel bijzonder drassig zijn.


What about the kids?

En dat enthousiasme van de tieners in huis, dat komt wel in orde. We kregen namelijk al de vraag waar we morgen zouden gaan wandelen.

En die musea of expo’s? Tja, die plaatsen we mooi op ons to-do lijstje (zullen we wel eens posten) en zullen we, eens corona verslagen is, wel afwerken; for sure…


In de buurt

In de buurt kan je ook leuk wandelen in de Vorte Bossen en in Bulskampveld.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: