BattleKart – Karting in Kortrijk – een zalige uitstap voor tieners?

BattleKart – Karting in Kortrijk – een zalige uitstap voor tieners?

Wedden dat je tieners hier willen blijven?

Waar wij (in onze tijd 😉 ) nog onze fiets namen en een toertje in de buurt gingen fietsen, zijn tieners vandaag heel snel verleid om hun schermpje te nemen en online eventjes te gaan fietsen.

Dat het niet altijd evident is om tieners los te weken van hun plakkende bakjes, is een understatement van jewelste.

Wij vonden bij BattleKart Kortrijk dé perfecte uitstap voor tieners: een combinatie tussen online en offline gamen.


Karten… maar toch anders

Aan de Xpo in Kortrijk reden we al vaker voorbij een gigantische banner van BattleKart; karting dus. Laat karting nu net iets zijn wat tieners heel graag doen ;-).

Geloof ons maar op ons woord … de schermpjes waren heel snel aan de kant bij de aankondiging dat we gingen karten. Wie zei dat het moeilijk is om tieners te entertainen ;-p.


Propere karting

BattleKart is geen karting zoals we die gewoon zijn. Je weet wel: in buitenlucht, met veel lawaai, gierende banden en (sorry) stinkende uitlaten. De gierende banden kan je bij BattleKart ook hebben, maar van de rest is er geen sprake. BattleKarting doe je binnen met elektrische karts. Geen brullende en snerpende motoren maar leuke hippe muziek; geen stinkende benzinelucht maar enkel de geur van warm rubber.


Augmented Reality

Dat is lang niet alles wat karten bij BattleKart uniek maakt. Wanneer de zaal binnenkomt, zien we helemaal geen track! We zien daarentegen allemaal flitsende lichten. Hoe cool is dat. Het parcours waar we op rijden, wordt op een ingenieuze manier geprojecteerd op de vloer. Dat maakt niet alleen dat je een eindeloze mogelijkheid aan tracks hebt (wat je dus nooit beu wordt… vraag maar aan de tieners) maar geeft ook de mogelijkheid om andere spelletjes te spelen. Zo kunnen we kiezen tussen BattleRace, BattleColor, BattleFoot, BattleSnake of Battlevirus. #insertkeuzestress

BattleKart is dus een originele mix tussen elektrisch rijden, augmented reality en gaming.

Mario Kart maar dan in het echt 😉 .


Voorkennis nodig?

Om bij BattleKart te racen heb je geen voorkennis nodig. We kregen de nodige instructies voordat we in de gepersonaliseerde ( 😉 ) kart gleden. En eigenlijk wijst alles zichzelf uit. Om te weten waar onze startpositie op het veld was, moesten we zelfs gewoon de pijlen volgen. Easypeasy! De spelregels van de game kregen we dan weer via de audio ín onze kart te horen. Er was duidelijk aan alles gedacht. Knap.


Wat vonden de tieners van BattleKart?

Misschien moeten we de vraag anders stellen… hoe makkelijk kregen we de pubers terug mee naar huis?? Heel moeilijk.

Dat zegt genoeg waarschijnlijk.

We kregen de tieners amper terug mee naar huis.


Effe praktisch

BattleKart vind je in ons land op verschillende locaties. Zie op hun website voor de exacte locatie.

Wij gingen naar BattleKart in Hal 4 van Kortrijk Xpo.

Parkeren kan je op de kleine parking vlak naar de ingang. Hiervoor betaal je amper 2 EUR.

Een sessie duurt 15 minuten. Voor de eerste sessie betaal je 20 EUR, voor elke volgende sessie  betaal je 16 EUR en voor het derde 14 EUR.

Benieuwd wat jij er van vindt!

Als je dan toch in Kortrijk bent, dan kan ik zeker de Mysteryroom Kri-Mi in Kortrijk aanraden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: