Mystery room Kortrijk | Lossen we het mysterie op?

Mystery room Kortrijk | Lossen we het mysterie op?

Mysteryroom

We hadden het nog nooit gedaan, een mysteryroom. De verjaardag van onze R was het uitgelezen moment om er ons eindelijk eens aan te wagen. Want hey, voor een verjaardag van een nieuwbakken 13-jarige, mag het al eens iets zots zijn.

Onze mysteryroom was deze van Krimi in Kortrijk.


Mysteryroom? Euch, bedoel je niet Escaperoom?

Nope.

Bij Krimi zijn het wel degelijk Krimirooms en gaan escaperooms. Jawel jawel, er is een verschil.

Waar je bij een escaperoom per definitie tegen de tijd speelt, los je in een mysteryroom een mysterie op. Je speelt dus niet tegen een vervelende en enerverend wegtikkende tijd maar wel tegen een kamer.

Kiezen is… tja… nu eentje en eentje op de bucketlist voor later 😉.


Classroom 666

Met onze jeugd mee, kozen we voor de kamer te gaan met de spooky naam Classroom 666. Effe op een zaterdagavond teruggaan naar de klas van 1964, … dat kan nooit kwaad 😉. De kamer met de naam ‘Lady in Red’ zal voor een andere keer zijn.


Niet verklappen

Eenmaal onze spullen veilig achter slot en grendel in de lockers – jawel… ook de smartphone.. – en de uitleg achter de kiezen, kon het avontuur beginnen. En we zaten meteen IN het verhaal!

Het was de directeur van de school die ons vertelde dat juffrouw P. samen met 4 leerlingen plotsklaps en zonder enig spoor na te laten van de aardbodem verdwenen leken te zijn.

Door de verschillende opdrachten goed op te lossen, zouden we dit misterie misschien wel kunnen ontrafelen.

In het tot in de puntjes afgewerkte klaslokaal, kregen we opdracht na opdracht. En nee, die waren niet poepsimpel, zelfs niet simpel en bij sommige van de opdrachten moesten we toch eens flink in ons haar krabben.

Maar na een uurtje konden we gelukkig opgelucht ademhalen. We slaagden.


Allé, vertel eens wat meer…

Nope… zou je misschien wel willen, maar dat gaan we niet doen. Je wil toch niet weten wat je voor opdracht moet uitvoeren. Dat zal je lekker zelf moeten ontdekken. Vandaar ook dat we geen foto’s plaatsen van het klaslokaal. De magie begint namelijk al bij de eerste blikken op dat lokaal en dat hoort bij de experience. Wil je de magie ook voelen? Dan zal je zelf moeten gaan.


Wat vonden we van deze Mysteryroom?

We wisten niet wat we ervan moesten verwachten. En ja, het was natuurlijk een gok of onze tieners er iets zouden aan hebben.

Het feit dat het uur zo voorbij gevlogen is, zegt genoeg. Het was de max. Heel leuk om eens te doen.

De mysteryroom is iets wat heel leuk is om samen met je tieners te doen. De kinderen moeten misschien toch best wel wat stressbestendig zijn maar als de grote mensen hier en daar een beetje bijsturen, lukt het best wel om de opdrachten tot een goed eind te brengen.


Uitsmijter

Voor een heus moorddiner kan je trouwens ook bij Krimi terecht. We piepten eens in de drie verschillende thema’s en zagen dat het goed was (al is dat wel een understatement want de kamers waar die thema’s doorgaan, waren tot in de puntjes afgewerkt volgens thema.).

Wil je meer weten: surf dan eens naar de website van Krimi.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: