Bellewaere & tieners = nog altijd een match !

Bellewaerde met tieners: doen of niet doen?

Kleine kindjes worden snel groot. Voor je het weet, groeien ze boven je uit. En voor je het weet, vreten ze de koekenkast binnen de 24uur gewoon leeg of is een lange broek plots een 3/4 broek geworden. De kleine kindjes van weleer, zijn ondertussen allemaal tieners geworden.

We vroegen ons dus af of een pretpark eigenlijk wel nog iets voor hen zou zijn. Geen betere manier om dit te weten te komen, dan door de proef op de som te nemen. We pikten er Bellewaerde in Ieper uit. Razend benieuwd dus.

We stelden ons ook de vraag: ‘wat met corona?’ Hoe loopt het in een pretpark tijdens Corona? Wij zochten het voor je uit!

 


Verrassen is leuk

Zeg nu zelf… Is er iets leuker dan je kinderen op tijd en stond eens flink te verrassen? Nee toch! 😉 We besloten dus om de bestemming van de dag pas aan het ontbijt mee te delen. De tieners wisten wel dát we weggingen maar nietwaar naartoe. Bij het onthulling van de bestemming waren ze meer dan behoorlijk verrast. We doen dat nu eenmaal helemaal niet vaak, een pretpark bezoeken. Ze konden het dan ook moeilijk geloven. Maar hun ontbijt ging opmerkelijk sneller naar binnen dan anders. Van een geslaagde verrassing gesproken, hihi.


‘Mexico’ ligt in Bellewaerde

Bij het naderen van het park, werden we via de nodige elektronische borden perfect naar de parking ‘Mexico’ geleid. Dit was ook de eerste locatie die we in het park aandeden. Starten in Mexico… het kan slechter 😉 Daarna trokken we via de Far West, de Jungle en de Savanne, richting Canada en India. (Het Kids Park lieten wij logischerwijs letterlijk links liggen.)

De tieners hadden in elk geval instant keuzestress. Met zo een aanbod is het inderdaad niet makkelijk om te beslissen aan welke attractie eerst aan te schuiven. We hadden op voorhand de Bellewaerde-app op onze smartphone geïnstalleerd. Deze zou ons misschien, via de indicatie van de wachttijden, kunnen helpen hebben. Helaas liep de app steeds weer vast. We kozen onze route via de papieren parkplannetjes. De old school papieren plannetjes falen nooit 😉 .

 


Onze toppers

Welke waren dé toppers voor hen? Moeilijk om te kiezen. De allernieuwste attractie Wakala is een aanrader: een leuk verhaal tijdens het wachten, een mooi uitgewerkte attractie en tijdens de rit de nodige spanning en kriebels in de buik. Dawson Duel is ook dikvet de moeite (het is er zelfs gewoon een plezier om aan deze attractie aan te schuiven) en van de Splash kregen we ze amper weg.

Natuurlijk stonden ook de klassiekers zoals de Big Chute, de Piratenboot of de Flying Carrousel op het to-do lijstje.

 

Afsluiten deden we nog met een bezoekje aan de Savanne waar we het geluk hadden dat de in januari geboren baby-giraf nog even buiten kwam piepen. Na alle spanning was de rust tussen de dieren welgekomen.

 


Wat vonden we er van?

De vraag ‘Is Bellewaerde wel iets voor tieners?’ beantwoorden we simpelweg met een wedervraag ‘Ben je ooit té groot voor Bellewaerde?’. Tuurlijk niet.

We hadden een fantastische dag.

 


En wat met de corona?

Wel, eigenlijk is Bellewaerde heel goed te doen. Waarom?

 • Het aantal bezoekers per dag is gelimiteerd. Je loopt dus onmogelijk over de koppen. Is het op bepaalde plaatsen toch wat drukker, dan kies je gewoon een rustiger plekje (bij ons was dat toch mogelijk). Het park is om 10 u open. Om de drukte te vermijden gingen we gewoon een half uurtje na openingstijd. Probleem opgelost.
 • De wachtrijen zijn verplaatst naar buiten. Geen schouder en schouder geschuifel meer maar je wacht gewoon in je bubbel, streep achter streep. Doordat de rijen in het park komen, lijkt het alsof er langere wachtrijen zijn maar dat is eigenlijk enkel gezichtsbedrog.
 • Voor je het park binnen gaat én voor elke attractie moeten de handen ontsmet worden. Na de attractie kan je je handen opnieuw ontsmetten. Letterlijk overal staan de nodige gellekes en spray-toestellen.
 • De grote mensen (iedereen boven de 12) dragen altijd hun masker tenzij om te eten. Kinderen boven de 6 dragen hun masker op de attractie.
 • De toiletten zijn open en worden constant gepoetst.
 • Er zijn in het park extra mogelijkheden voorzien om de handen te wassen.

Waarvoor zorgde corona ook nog?

 • Alle (binnen)attracties, of attracties waar het onmogelijk was om coronaproof aan te schuiven zijn dicht. Zo konden we niet tussen de wilde dieren met het gekende Bengal Express of konden we niet op de Hurrican-rollercoaster. Maar… met alle andere attracties ben je eigenlijk al meer dan zoet.
 • Restaurants zijn dicht. Maar… de take-away zijn wel mogelijk. Op de terrasjes kan je wel je frietjes, broodjes of eigen picknick opeten.
 • In het park lopen vrolijke en grappige corona-inspecteurs rond. Op een heel ludieke manier maken zij de bezoekers aan om kleine momentjes van nonchalance meteen weggewerkt worden.
 • Je tassen moet je op de attractie bij jou houden. Waar het pre-corona makkelijk was om net na het instappen van een attractie vlug je tas bij de uitgang te leggen, mag dit nu niet meer. Een verwittigd man, … (voor zover we gezien hebben, is er enkel bij Dawsons Duel de mogelijkheid om je tas tijdens deze attractie in een lockertje te steken. Aan de ingang Leeuw bestaat deze mogelijkheid ook.
 • Plekjes zijn beperkt dus je moet best vooraf via de website (link) een ticketje kopen.

DUS: Als iedereen zijn eigen gezond verstand laat zegevieren en er dus zelf voor zorgt dat er tussen de bubbels voldoende afstand blijft, is een bezoekje aan een pretpark perfect mogelijk. Bellewaerde heeft in elk geval zelf de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: