Ken je deze 8 uitzicht-spots in Brussel al?

Ken je deze 8 uitzicht-spots in Brussel al?


 

Brussels is always a good idea. 

Eigenlijk is het onmogelijk om je in Brussel te vervelen. Een museumpje gaat er altijd wel in. Keuze te over zelfs. Vele musea hebben trouwens heel boeiende en originele tijdelijke expo’s. Een tweede bezoekje is dus ook vaak een aanrader. En natuurlijk zijn er altijd meer dan voldoende verborgen en minder verborgen hoeken en kantjes die tijdens een verkenning te voet, met de fiets of de steps schreeuwen om ontdekt te worden.

Een andere manier om Brussel te leren kennen, is natuurlijk van op een zekere hoogte. Tijdens onze verschillende ontdekkingstochten door onze hoofdstad ontdekten we ondertussen al enkele heel verrassende plekjes waar je in alle rust kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Hier ons lijstje !

 


Brussel (high) in the sky

De Basiliek van Koekelberg

Wie kent de Basiliek van Koekelberg niet, toch van ziens? Je kan er ook moeilijk naast kijken, naast de verschillende groene koperen daken en koepels die deze Brusselse Basiliek sieren.

Met een middenbeuk van bijna 150 meter en een dwarsbeuk van meer dan 100 meter, is het terecht om dit Art Deco bouwwerk een mastodont te noemen, één van de grootste ter wereld.

Je kan de Basiliek binnengaan om de voor de hand liggende religieuze redenen, of om er van de architectuur te genieten, maar je kan er ook binnengaan om er aan de voet van de grote koepel te genieten van het zicht over Brussel.

Dat wist je niet, hé, dat je daar boven op een hoogte van 52 meter eigenlijk een pracht van een zicht hebt. Ben je sportief en moedig, dan neem je de trappen. Maar je kan ook gewoon lekker makkelijk de lift nemen 😉 .

De toegang tot de kerk is gratis. Voor het uitzicht betaal je aan een automaat 6 EUR per persoon.

 


Legermuseum

Voor het volgend uitzichtplekje moet je naar de Cinquantenaire trekken. Op de site van het Jubelpark zijn er een aantal musea, maar voor het uitzicht moet je een ticketje kopen voor het Legermuseum (officieel Het Koninklijke Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis).

Toegegeven, je moet wel eventjes zoeken om te zien waar de ingang naar het uitzichtplatform is, maar we kunnen alvast verklappen dat het ergens in een hoekje zit 😉 .

Wil je enkel naar het uitzicht en heb je geen tijd of zin om het gigantische legermuseum te bezoeken, dan moet je dit best eventjes aan de kassa meegeven. Je betaalt dan maar de helft van de gewone toegangsprijs.

 


Hallepoort

Voor het volgend uitzicht moet je de 169 trappen van de Hallepoort beklimmen.

Voor zover wij gezien hebben, kan je geen afzonderlijk ticketje kopen voor het uitzicht. Het rondje bovenaan de poort, hoort gewoon bij het museum zelf. Geen nood, het is een boeiend museum met enkele topstukken uit de middeleeuwse geschiedenis van de stad.

Het uitzicht zelf is natuurlijk geen gigantisch vergezicht, hetgeen ook moeilijk zou zijn aangezien de poort een oude stadspoort is. Niettemin een zicht om van de genieten.

 


MIMA

Ook bij een bezoekje aan het MIMA, het Millennium Iconoclast Museum of Art, aan de Brusselse haven, wordt je beloond met een uitzicht om U tegen te zeggen. Ook dit zicht is geen zicht tot in het oneindige maar je hebt er een heel mooi zicht op het kanaal en op een voormalige industriële buurt in volle verandering.

 


WIELS

Nog een museum waar je niet alleen voor de kunst binnen kan gaan, het Wiels. Op het dak van het gebouw van de voormalige brouwerij Wielemans-Ceuppens, kan je genieten van een zicht op onder andere het Zuidstation maar ook van het zicht op Sint Gillis.

Ook hier hoort het uitzicht gewoon bij je bezoekje aan het museum.

 


Kunstberg

Genieten van het zicht op – onder andere – de Koninklijke Bibliotheek, de torens van de grote markt of de schitterende gebouwen van de Bozar, dat doe je vanop de kunstberg. En als je hier bent en de deuren staan open, moet je eens de Koninklijke Bibliotheek binnengaan en er het restaurant opzoeken. Je zal versteld staan van het verrassend terras (en de spotgoedkope prijzen 😉 ) .

Het zicht vanop de Kunstberg zelf is natuurlijk gratis.

 


Poelaertplein

Geen vergezicht maar een zicht vanuit de hoogte om de gezellige Marollen. Hiervoor moet je naar het Poelaertplein, je weet wel, het plein waar het Justitiepaleis staat. Vanaf dit plein heb je niet alleen een heel mooi zicht over een deel van Brussel tot en met het Atomium, maar kan je ook naar beneden kijken richting de gezellige straatjes van de Marollen. Wil je deze volkse buurt induiken, dan kan je gewoon de lift naar beneden nemen. Een absolute aanrader als je het ons vraagt. Zowel het zicht als de lift is gratis.

 


Atomium

Je kan op vele van de hierboven vermelde plekken kijken naar de bollen van het Atomium. Maar je kan natuurlijk ook het omgekeerde doen en dat is even boeiend. Trek dus eventjes naar de rand van de stad om op de site van de Heizel in de bollen van het Atomium richting de stad te kijken. Moet het gezegd… een leuke afsluiter van deze reeks.

 

Heb jij nog een leuke uitzichtspot die we nog niet kennen? Laat het ons gerust weten!

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: