Waarom niet eens naar een zoo nét over de grens? – Rijsel (FR)

🇫🇷

Facelift –

Het was een tijdje geleden dat we er nog geweest waren, in de zoo van Rijsel.

Ondertussen is er op de site van de Citadel het een en ander veranderd. Kortweg gezegd, de site kreeg – terecht – een update of noem het gerust een upgrade.

Vroeger kon je gewoon gratis de dieren in de zoo gaan bekijken. Gratis betekende natuurlijk dat er geen directe inkomsten waren om in het onderhoud van het park te voorzien. Qua infrastructuur mocht je dus niet al te veel verwachten.

Kleine bijdrage

Nu is dat veranderd en dat is niet meer dan logisch.

En het weinige geld dat nu gevraagd wordt, werd al goed besteed aan een nieuwe uitnodigende inkom, aan leuke bankjes of toffe picknickplekjes.

2018-11-04 15.26.21.jpg

2018-11-04-15.10.32.jpg

Ik kan mij vergissen, maar zelfs de dieren leken vrolijker en vinniger dan voorheen.

Het blijft natuurlijk een kleine dierentuin maar het leuke is dat hij – voor ons dan toch – net over de grens ligt en het dus een ideale namiddaguitstap is.

Bovendien kan je het bezoekje aan het park perfect combineren met een fikse wandeling rond de idyllische citadel of met een bezoekje aan het vernieuwde pretparkje CityPark, al is dat laatste echt wel voor de allerkleinsten; maar de churos en de suikerwafels worden ook door de oudsten gesmaakt ! Je betaalt niet om er rond te lopen, maar enkel om op de attracties te mogen.

naar de website van de zoo

naar de website van Cita-Parc

2 thoughts on “Waarom niet eens naar een zoo nét over de grens? – Rijsel (FR)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: