ES – Guggenheim – Bilbao

🇪🇸

Onze roadtrip door het Spaanse Baskenland, kon niet zonder een bezoekje aan haar grootste stad, Bilbao. Én een uitje naar Bilbao zou niet volledig zijn geweest zonder een bezoek aan het Guggenheim waar een prachtige collectie van hedendaagse kunst kan worden bewonderd.

2018-04-12 11.30.51

Het museum hangt zeker niet overvol met kunstwerken. Je wordt dus niet overdonderd door de hoeveelheid maar des te meer door wat er hangt- kwaliteit boven kwantiteit dus.

Je kan er rondslenteren tussen werken van Fontana, Klein, de Kooning, Motherwell of Warhol maar je kan ook rondhollen tussen het imposante Cortensstaal van Serra.

2018-04-12 11.53.22

Vergeet in elk geval niet de kunstwerken rondom het gebouw zoals de spin Maman of de hond Puppy of the tall tree and the eye.

Zelfs als de kunst die in dit museum hangt, je niet aanspreekt, zal de schoonheid en de originaliteit van de architectuur van het immense gebouw je niet kunnen ontgaan. Het titanium gebouw is het symbool geworden van de stad en zorgde ervoor dat toeristen opnieuw naar de stad gelokt werden.

2018-04-12 14.09.01

De verandering in de stad door de komst van het museum zorgde zelfs voor de geboorte van de term ‘het Bilbao-effect’.

Neem dus zeker ook eens de tijd om via een van de bruggen, de Nervion over te steken, je op een bankje te zetten en het gebouw ook van die kant te bewonderen.

2018-04-12 14.14.23

Guggenheim – Bilbao

We verbleven in dit appartement.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: