Golfen ontdekken met tieners : ‘Start to Golf’

Golfen ontdekken met tieners : ‘Start to Golf’

Altijd al nieuwsgierig geweest of golfen iets voor jou en je tieners zou zijn, maar schrikte de gedachte aan de kosten en de rompslomp van een dag op de green je af? Wij stonden voor dezelfde vraag, totdat we de website van Golf Vlaanderen ontdekten en besloten ons in te schrijven voor ‘Start to Golf.’ Op deze manier konden we op een laagdrempelige manier kennismaken met de golfsport.


golfen in Ieper

Ja, je leest het goed. We hebben een manier gevonden om eens te proeven van de wereld van golf.

Onze tieners hadden ons al herhaaldelijk gesmeekt om eens écht te gaan golfen. Niet dat minigolfgedoe, maar écht golfen. Het leek ons dit een onmogelijke opgave om een voet te kunnen zetten op de heilige graszoden van een golfterrein.

Tot we op de website van Golf Vlaanderen ‘Start to Golf’ ontdekten. Via dit initiatief bieden verschillende golfbanen rookies zoals wij de kans om kennis te maken met hun club. Onze keuze viel op de golfbaan van Ieper Open Golf, waar we twee uur golfplezier konden beleven.

Met wat onwennige benen betraden we de golfclub. Onze zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon toen trainer (aka ‘pro’) Jurgen ons begroette. Na een korte introductie over de geschiedenis van de sport nam hij ons mee naar de putting green, waar we elk een golfclub in handen kregen.

Onder Jurgen’s deskundige begeleiding leerden we de basisprincipes van golftechniek en waren we verrassend snel in staat om een balletje te putten.

Daarna werden we naar de driving range geleid, het slagveld van de golfbaan. Naast elkaar probeerden we de ballen zo ver mogelijk weg te slaan. Wat er bij anderen misschien eenvoudig uitziet, bleek behoorlijk uitdagend als je het zelf probeert.tieners & golf = een match

Eén ding is zeker, golfen en tieners vormen een geweldige combinatie. Het feit dat ze als een van de laatsten onze clubs inleverden, is het bewijs van hoezeer de tieners ervan genoten hebben.

Dus, als je ook overweegt om eens te gaan golfen, met of zonder tieners, maar je twijfelt of de echte golfsport iets voor jou is, kijk dan eens op de website van Golf Vlaanderen. Misschien is er nog wel een plekje vrij op een golfbaan bij jou in de buurt.


Lees onder ons instagrampost wat we allemaal bijleerden 😉

Geef een reactie

%d