Graffiti spotten in Roeselare

Oltegoare in RSL

Soms word je zo ongelofelijk verrast door een stad die je eigenlijk dacht te kennen. Dit overkwam ons met Roeselare.

Sinds kindsbeen af werden de straten van de Rodenbach-stad wel geregeld door ons bewandeld. Toegegeven, het ging hier steevast over de centrumstraten of de straten rond het Koersmuseum. Tijd dus om hier verandering in te brengen.


Graffitiwandeling: we like!

We houden van kunst, we houden van kunst met een hoekje af, we houden van kunst met een verhaal, we houden dus zeker van graffiti (du-uh), we houden van vol verwachting rondkuieren in een stad en we houden van ergens te wandelen waar we nog niet geweest zijn. De street art-wandeling die we op de site van de toeristische dienst van Roeselare vonden, stond bijgevolg perfect op ons lijf geschreven.


Avondwandeling

En zo kwam het dan wij op een zwoele zomeravond de verfrissende stadsbries van Roeselare opzochten. En of het een schot in de roos was…

De wandeling start bij het museum Koers! Mocht je hier nog niet geweest zijn, dan moet je er beslist eens heen; fietsliefhebber of niet.

Maar nu wij waren nu in Roeselare om op zoek te gaan naar de graffiti’s die her en der in de stad te zien zijn; van muurhoge tot verborgen achter een hoekje, van zwart/wit tot vergeven van kleuren. Alles zouden we te zien krijgen. Maar het bijzonder leuke aan deze wandeling is natuurlijk ook dat deze ons naar plekjes bracht waar we nog nooit geweest waren.


Rond de stad

Van het langgerekte stadspark met het fitnessparcours waar de kinderen amper van weg te slaan waren, tot het ‘Klein’ Bassin met de verfrissende waterval over de erfgoedsite van Brouwerij Rodenbach tot de kop van de Roeselaarse Haven (voor zij die Roeselare wat kennen, bij de Hanekop… voor zij die Roeselare niet kennen, je zal tijdens de wandeling wel zien waarom dit de Hanekop noemt). We kwamen vanalles tegen.

Aan de hand van het gedownload plannetje, wisten we zo ongeveer waar we de gigantische murals konden aantreffen. Best wel handig want zelfs die grote graffiti’s zitten soms net achter de hoek verscholen en het zou zonde zijn om die te mislopen. Laat je echter niet vangen en zoek niet enkel naar die grote graffiti’s want ook de kleinere muurschilderijen en de kunstwerken die her en der opgesteld staan zijn de moeite waard.


Wat vonden we ervan?

Het feit dat we over deze wandeling schrijven, betekent al veel. We hebben er namelijk van in het begin van onze blog een punt van gemaakt van enkel over de uitstappen te bloggen die we zelf onwijs graaf, cool, interessant, fenomenaal mooi, etc vinden. Je raadt iemand toch ook alleen maar die plekjes aan waar je zelf naar toe gestuurd zou willen worden.

Dus, aangezien deze wandeling ons een kant van Roeselare leerde kennen waarvan we het bestaan niet wisten en aangezien datgene wat we zagen, ons eerlijk waar verbluft heeft, past de street art wandeling van Roeselare écht in het rijtje van wandelingen die we willen aanraden. Dit is slechts één van de street art wandelingen die je in RSL kan doen. Je kan die trouwens ook met een gids doen. Misschien moeten we dat ook wel eens overwegen… Een alternatieve kennismaking met de stad die ons absoluut kon bekoren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: