Het aftasten van de grens in Wervik – 5 km

Het aftasten van de grens in Wervik – 5 km


Op de grens in Wervik

Als je op zoek bent naar een korte, simpele wandeling in een rustig stadje pal op de grens met Frankrijk, dan kunnen we de stadswandeling in Wervik wel aanraden. Deze wandeling van 5 km vonden we op de website van onder andere Westtoer.

Je ziet er geen spectaculaire dingen of grootse monumenten. Het is een wandeling waar je geniet van de kleine gelukskes en ja, soms is dat ook gewoon genoeg. Eventjes buiten wat zuurstof halen zonder al te veel poeha of tralala.

We starten de wandeling aan het Nationaal Tabaksmuseum want ja, daarvoor is Wervik natuurlijk wel bekend. De velden met de drogende tabaksbladen kan iedereen zich wel voor de geest halen.

Maar hiervoor waren we niet naar Wervik afgezakt. (for the record: ja, dit museum deden we enkele jaren geleden al eens aan. Ondertussen heeft het museum wel de noodzakelijke make-over ondergaan)

De klinknageltjes in de grond brachten ons naar de verschillende bruggen over de nieuwe en de oude Leie naar het natuurgebied van de Balokken om zo kort door het Franse Wervicq Sud te wandelen waarna we wel terug braafjes naar België wandelden. En geef toe, er mag dan misschien niet al te veel te zien zijn maar slenteren langs de Leie is altijd leuk. Zelfs de typische verweerde huizen aan de andere kant van de landsgrens hebben zo wel hun charme.

Zijn we toch weer heel eventjes in Frankrijk geweest. 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: