Karten bij Supercube Gent – Gegarandeerd een razend leuke middag racen!

Karten bij Supercube Gent

Gegarandeerd een razend leuke middag racen !

Karten is altijd een voltreffer! Ben je nog op zoek naar een spannende en übercoole activiteit om de zomervakantie mee af te sluiten (of het nieuwe schooljaar mee te beginnen 😉), dan kunnen we zeker een middagje e-karten aanraden. Wij trokken hiervoor naar Supercube in Gent. Of de tieners graag van de partij waren?? Laat ons zeggen dat het geen 5 seconden duurde vooraleer zij in de wagen richting Gent waren gesprongen😉 .

Supercube ben je ongetwijfeld al gepasseerd zonder het te beseffen.

Het ligt namelijk op de site van Flanders Expo, net na de afrit Ikea Gent.

We hadden de banner van de karting Supercube al snel gespot en na een ‘toerken blok’ te rijden, parkeerden we ons aan de poorten van het circuit.

Vanaf het moment dat we de wereld van Supercube binnen gingen, gierde de typische mix van opwinding en gezonde zenuwen door het lijf van de tieners. Ze raakten onmiddellijk in de juiste stemming. De olympische gedachte werd overboord gegooid en elk van hen ging louter nog voor de race-wins. Of course.


Na een hartelijke verwelkoming en de obligate registratie, maakten we onmiddellijk kennis met de zes racetracks waar het allemaal zou gebeuren. De nodige instructies en ’tip en tricks’ werden nog meegegeven en dan was het tijd voor het echte werk.

Inderdaad, er wordt twee keer vijftien minuten geracet op telkens drie verschillende tracks. In sommige tracks moet je elkaar zelfs kruisen!

Huh? Hoe?? Wel, de uitleg is lekker eenvoudig. De tracks worden telkens in augmented reality op het asfalt geprojecteerd. Er wordt dus geracet in een zee van licht op een virtueel circuit.

De verandering van circuit om de 5 minuten maakt het natuurlijk extra uitdagend maar ook extra spannend. Zodra je de track wat in de voeten hebt, is de volgende track er al. Je moet dus op je ‘qui-vive’ blijven.

De tracks worden trouwens niet zomaar snel gereden. Door het verzamelen van bepaalde items op het circuit, kan je jezelf een extra boost geven maar je kan ook bommen of rakketten verzamelen om de anderen net af te remmen of zelfs eventjes ‘on hold’ te zetten. Via de headset kan je de andere ook horen zodat er steeds een leuke interactie is tussen de verschillende racers.

Bovendien zijn de karts elektrisch aangedreven. Het circuit is dus vrij van ronkende motoren en (excuse my Franck) stinkende uitlaatgassen.

Enkel het geluid van de gierende banden, verraadt dat er geracet wordt. Dit maakt het voor de toeschouwer trouwens best aangenaam om aan de zijlijn te genieten.


Vijftien minuten racen, het lijkt misschien niet lang maar de mannen stonden werkelijk waar in het schuim en zweet. Intensief is het dus wel; maar zalig intensief.

En als we de tieners mogen geloven, is er maar één raad die bij het karten gegeven moet worden: nooit remmen, nooit nooit remmen 😉.

Tussen de twee blokken van vijftien minuten, konden we gelukkig van een drankje genieten in de bar.

En onder het drinken van een colaatje werd er duchtig nagekaart over het eerste kwartier en volgden voorbeschouwingen van hoe het in het tweede kwartier beter zou kunnen 😉(lees: wie wie zou kunnen verslaan).  • er is niet echt een speciale outfit nodig – enkel gesloten schoenen en geen al te ‘baggy’ kledij
  • je moet minimum 1m30 groot zijn
  • je racet 2 keer 15 minuten
  • tussen de twee races is er even tijd voor een drankje
  • je betaalt 39 EUR pp
  • er is voldoende parking buiten
  • een plekje reserveren doe je via de website van Supercube

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: