Boulogne-sur-Mer: een paradijs voor Street art

Boulogne-sur-Mer: een paradijs voor Street art

De Noord-Franse kuststad Boulogne-sur-Mer doet bij velen wel een belletje rinkelen. Je zegt waarschijnlijk spontaan ‘aha, Nausica’…

Beneden aan de haven heb je inderdaad het bekende aquarium Nausica, en op de top is er de pittoreske oude stad met de Basiliek en het museum.

Zowel de beneden-, als de bovenstad zijn ook voor ons geen onbekend terrein. In de binnenstad tussen de haven en de basiliek kwamen we nog niet. Dit onbekend terrein vol street art, bleek ten onrechte onbemind.

Want, inderdaad we gingen naar het Boulogne-sur-Mer om te genieten van de indrukwekkende street art.

Jawel, je leest het goed. Boulogne-sur-Mer en street art gaan samen als peper en zout.

Meer nog, er is zelfs een festival ‘Parcours d’art urbain – Street Art‘ waarvoor jaarlijks internationale artiesten aangezocht worden om hun kijk op de stad ergens prominent op een muur of verrassend en verscholen op stadsmeubilair te vereeuwigen. Dit betekent dus ook dat er jaarlijks enkele werken bijkomen.

Je kan op de bots gaan en hopen dat de enkele werken tegenkomt, of je kan zelf een route samenstellen. De locaties van de werken vind je terug op de website van Street-Art Boulogne-sur-Mer. Op deze site kan je trouwens ook enkele uitgeschreven routes vinden. Lekker makkelijk.

Wil je meer weten over de werken zelf, ga dan gewoon op zoek naar het informatiebord dat telkens bij de werken hangt. Wil je nog meer weten, dan kan je zelfs een begeleide wandeling doen. Meer informatie kan teruggevonden worden de site van Street-Art Boulogne-Sur-Mer.

Ons verdict: van de vele street-art wandelingen die wij al gedaan hebben, steekt deze er met kop en schouders boven uit.


Wil je in de (ruime) omgeving van Boulogne-sur-Mer nog iets doen, denk dan misschien aan:


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: