Kortrijk door de ogen van een verkennende toerist. #coronamadeusdothis

Kortrijk door de ogen van een verkennende toerist. #coronamadeusdothis


Kortrijk werd onze stad

De voorbije 10 weken (of hoeveel het er ondertussen ook zijn) hebben we onze stad heel wat beter leren kennen. De kinderen zijn dan wel geboren en getogen Kortrijkzanen, maar de oudsten ten huize Eskonpeupejer niet, maar dat wisten jullie wel al 😉 .

Nu we inmiddels zo goed als 20 jaar in Kortrijk wonen, voelen we ons bijna echte Kortrijkzanen 😉 , zij het dan wel aangespoelde .


Toch nog niet alles ontdekt

We waren ervan overtuigd dat we al heel veel van Kortrijk wisten en kenden, maar misschien moeten we wel op deze woorden terugkomen. De andere manier van kijken waartoe we de laatste weken verplicht waren, deed ons namelijk beseffen dat we nog vele mooie plekjes niet ontdekt hadden. We hebben ondertussen wel een achterstand ingehaald, al durven we nu zeker niet beweren dat we alle kleine hoekjes en kantjes kennen. er is nog zo veel te leren, ook over de geschiedenis van elke steen, elke boom en elke kassei…


Eventjes toerist in eigen stad

Omdat je nooit te oud bent om bij te leren en verder te ontdekken, hadden we het idee om eens door Kortrijk te wandelen zoals een toerist dit doet. We kozen hiervoor een wandeling uit waarbij je langs de eyecathers van Kortrijk passeert.

Het leek ons leuk  en dat was het ook!


Metamorfose van Kortrijk

Normaalgezien begint de wandeling aan de Toeristische dienst van Kortrijk, dus in het Begijnhofpark. We hadden de wandeling Metamorfose van de stad van de site van Toerisme Leiestreek gehaald maar startten op een ander punt, namelijk aan het nieuwe Zwembad. Eigenlijk maakt het weinig uit want de wandeling is een lus waardoor je eigenlijk op eender welk moment kan inpikken. Hoe je moet stappen, is makkelijk te achterhalen: gewoon de in de grond vastgemaakte de koperen klinknagels voorzien van – hoe kan het ook anders – gulden sporen, volgen.

En zo passeerden we op deze 7 kilometer lange ontdekkingstocht door onze stad, langs de belangrijkste plekjes, de hotspots. We laveerden door het historische centrum, maar wandelden ook over de verschillende bruggen en kwamen – onder andere – langs het stadhuis, het belfort, het Baggaertshof, het Begijnhof, de skatebowl, Texture museum, OLV-kerk met de prachtige gravenkapel (aanrader!), … En…we ontdekten enkele niet eerder ontdekte pareltjes! YES.

Heel fijn om te doen, ook voor de Kortrijkzaan.

En zo gingen we even op reis in onze eigen stad.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: