‘Making memories’ in het bos !

psx_20181209_1845552999984709573568143.jpg

🇧🇪

FRISSE NEUS

Veel hebben we niet nodig om op een regenachtige zondag in december even het hoofd leeg te maken. Gewoon ergens de natuur in en een frisse neus halen; dat doet altijd het werk !

“De natuur heeft geen haast; dus wij in de natuur ook niet  ! “

Nu de kinderen vlak voor hun kerstproeven staan, kunnen we – helaas pindakaas – geen volledig zaterdag of zondag uithuizig zijn; eventjes toch niet. Iets met studeren en de noodzakelijke rust in de zetel nemen …

Maar hey, rust roest; dus hup, boeken toe, schermpjes uit, jassen, mutsen en laarzen in de auto en weg naar het Kluisbos.

2018-12-09 15.10_edited

Even uitwaaien in het 300 hectaren grote bos pal op de taalgrens. Kluisbergen of Mont de l’enclus… maakt niet uit.

 

REGEN DEERT ONS NIET

De regen en wind had duidelijk heel wat mensen afgeschrikt want – hoewel dit bos meestal een populaire wandelplek is – hadden we nu het bos zo goed als voor onszelf.

En net door die regen was het bos omgetoverd tot een feeërieke schouwspel vol plassen en zwammen, paddenstoelen en boleten; prachtig om zien !

 

 

Heuvel af, heuvel op, takkengevecht, speurtocht naar de mooiste paddenstoel, ravotten in het speelbos… het ideale recept om het hoofd leeg te maken.

Moe en voldaan keerden we huiswaarts terug… klaar voor een nieuwe werk – of examenweek (en voor warme chocomelk met pannenkoeken – of course) .

kluisbergen kluisbos

Wat is jullie favoriete plaats om het hoofd leeg te maken?

 

 

 

 

 

One thought on “‘Making memories’ in het bos !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: