MONS – Memorial Museum

🇧🇪

Mons, een universiteitsstad in het zuiden van het land, was deze keer onze bestemming. Buiten de fraaie binnenstad en het vele erfgoed, is het ook bezitter van een rist musea die een bezoekje waard zijn. Zo ook het Mons Memorial museum.

Dit moderne museum vertelt een drieledig verhaal aan de hand van fraai vormgegeven scenografie.

Eerst en vooral wordt de geschiedenis van Mons gebracht, of anders gezegd, welke rol Mons gespeeld heeft in de geschiedenis. Vele oorlogen hebben ook hier de stad ge- en hertekend tot aan de geboorte van België.

1

Een tweede gedeelte is gewijd aan de eerste wereldoorlog. Hoe het als bloederig slagveld gediend heeft en vervolgens 4 jaar lang bezet geweest is door de Duitse troepen. Veel verordeningen aan de lokale bevolking geven een impressie hoe men onderdrukt werd in die tijd.

2

Deel 3 gaat over WO2, met onder meer aandacht voor de propaganda van het nazi regime en haar gelijkgestemden, alsook de bevrijding door Amerikaanse troepen.

Zeer modern en verzorgd museum, met een mooie collectie die veel verder draagt dan de lokale bevolking. Aanrader voor de liefhebber!

Link naar website

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: